Moralna obaveza je Pupiju biti uz Acu zločinca, a Đakiću i zadarskoj HVIDR-i uz Pupija?!

0
6662

“Tematska sjednica o suradnji HDZ-a i SDSS-a nije potrebna. Mi o Pupovcu znamo sve i postoje neke stvari koje su nam sporne. Ali, brate mili, svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa demokracija je.

Nemojte me silovati s pitanjima”, kazao je Đakić dodavši kako braniteljske udruge razmatraju ima li razloga za prosvjed u Vukovare koji je najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata uputili su zahtjev za tematskom sjednicom u Hrvatskom saboru , tema drug Pupi.

Evo još pacijenata iz kradeze HVIDRE;

“Zbog čestih upita naših članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, ovim putem Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar daje svoje javno priopćenje.

Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti ( za razliku od mnogih ). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje prosvjed ili potpora Vladi ?

Sa jedne strane izjave da je prekipjelo zbog nečinjenja po pitanju ratnih zločina, sa druge strane izjave kako je ova Vlada i ovaj premijer najbolji od svih dosadašnjih ?

Što se tiče procesuiranja ratnih zločina, smatramo da su sve dosadašnje Vlade, pa i ova, zakonski  i moralno odgovorne za nečinjenje. Ključnim problemom sada držimo činjenicu da ruka gospodina M.Pupovca daje većinu Vladi i dok je tome tako, ne vjerujemo u rješavanje ovoga problema.

Ne sumnjamo u dobre namjere gradonačelnika Penave i njegovo poštenje, pa tako i on i svi Vukovarci imaju našu punu potporu kada je u pitanju problem rješavanja ratnih zločina. Međutim, smatramo da se ovakvim prosvjedom postići neće ništa.

Gospodinu premijeru Plenkoviću također dajemo punu potporu kada kaže da neće dozvoliti braniteljskim udrugama da mu biraju partnere i određuju tko će biti parlamentarna većina jer to je njegovo demokratsko pravo temeljem dobivenih glasova na izborima!” – ovo priopćenje kao da je pisao šizofrenik, daje podršku vladi i razumije gradonačelnika Vukovara, priznaje da niti jedna vlada ne čini ništa za procesuiranje zločinaca, a isto tako iznosi činjenicu da dok je Pupovac u vladi o svega neće biti ništa, što u prijevodu znači da je ovo Vučić- Pupovac vlada. I zbog svih činjenica ‘hvidraši’ neće doći u Vukovar? Može li luđe?

Jučer je drug Pupi od koga se većini u Hrvatskoj povraća izjavio da je njegova moralna obaveza da u vrijeme Oluje bude uz četnika Vučića, čiji dugogodišnji tjelesni čuvar je glavni koljač iz Škabrnje. Takvog ovaj Đakić podržava? Po svojim stavovima Đakić već odavno trebao je biti izbačen iz HVIDR-e! Kako narod može na ovo dobronamjerno gledati kada branitelji sami gade jedni druge čuvajući tri usrana glasa Milorada Provokatora, zvanog Milokrad?!

-Oni svi skupa kad ih skupiš zajedno nemaju niti 4 razreda osnovne škole -tvrdi za branitelje podrumski branitelj Fred Matić. Treba li Hrvatima uopće netko kada branitelji o braniteljima ovakve gluposti govore?

  “Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude”.- Franjo Tuđman.

HOP