Skandal: Hrvatske diplomate koji su nastupili u crnim dresovima Srbi nazvali ustašama

0
13543

Humanitarni turnir u malom nogometu je održan u subotu 15. rujna 2018. godine na Adi Cigalniji (Beograd) s ciljem prikupljanja pomoći za Prihvatilište za djecu. Organizatori su bili veleposlanstvo Poljske i Slovačke u Beogradu, a osim njih na turniru je sudjelovalo još 14 ekipa: veleposlanstva Finske, Hrvatske, Grčke, Italije, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Rusije, SAD, Francuske, Njemačke, zatim Delegacije Europske unije u Srbiji, kao i MUP timovima i Ministarstvu sporta i mladi Srbije.

Srbima, a posebno Vučićićevom vjernom Psu i predsjedniku četničničkih huškača Srbije Miloradu Linti, vlahu rodom sa hrvatske Banovine strašno su smetali sportski dresovi hrvatskih diplomata.

Miodrag Linta ocjenjuje da odluka veleposlanstva Hrvatske u Beogradu da na humanitarnom turniru u malom nogometu pod nazivom “Diplomati za djecu” nastupi u crnim dresovima na kojima je na prsima pisalo Zemun predstavlja veličanje nacifašističke NDH. Linta svuda vidi ustaše, jer ne može u miru širiti četništvo u Srbiji i Hrvatskoj.

-Hrvatske diplomate i zaposleni u hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Srbiji su ovom drskom provokacijom duboko uvrijedile stotine tisuća svirepo ubijenih Srba, Židova i Roma tijekom Drugog svjetskog rata, njihove potomke, kao i srpski narod, židovski i romski narod.- kaže ovaj kreten zanemarukući činjenicu kako je 500 uglednih Srba potpisalo izjavu 1941 godine da se pobiju svi židovi, a srpski svetac Velimirović za to je dobio nagradu od Hitlera i samo 5 porodica židova je preživjelo ovaj srpski pokolj!

HOP