HČSP: Željko Komšić je dobitnik visokog odličja Armije BiH, Zlatnog ljiljana jer je bio ranjen u borbama protiv HVO-a!

0
6636

Dana 13. listopada 2018.g. u Zagrebu, u stranačkim prostorijama, održana je sjednica Glavnog stana HČSP-a. Na sjednici je nazočila većina članova GS-a, uz dva opravdana izostanka zbog bolesti.
Predsjednik stranke Davor Trbuha podnio je opširno izvješće za proteklo razdoblje od deset mjeseci (prihodi, rashodi, stranačke aktivnosti te budući ustroj stranke).
Donešeno je nekoliko odluka vezanih za daljnji rad stranke koje će zasigurno rezultirati jačanjem HČSP-a.
Na sjednici Glavnog stana teme su bile i apel za procesuiranjem ratnih zločina počinjenim u Domovinskom ratu od strane četničkih hordi kao i nedavni izbori održani u BiH.

Važno je napomenuti da je HČSP već bezbroj puta u proteklih 25. godina vršila pritisak kroz medije putem očitovanja i proglasa te vršila pritisak na institucije i sve ZNA SE vlade do sada koje su mogle, ali nisu htjele procesuirati ratne zločince koji godinama rade, lagodno žive, ali i obnašaju visoke dužnosti u državnim institucijama kako se ne bi zamjerili svom koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu i njegovom SDSS-u. Na taj način vladajući ne bi mogli sastaviti potrebnu većinu i ne bi mogli nastaviti daljnje upropaštavanje Hrvatske, Hrvata i svoje vlastito bogaćenje. To je razlog zašto se kazneno ne proganjaju ratni zločinci i zašto se o tome šuti.
HČSP kao državotvorna stranka sigurno neće ulaziti u unutarstranačke prijepore i ratove HDZ-a što je evidentno i da se iščitati iz aktualnih događaja gdje HDZ ruši HDZ jer se nezadovoljnicima nisu posložile karte kako su mislili pri nametanju te izabiru prije svega sebi, a onda i hrvatskom puku velikog vođe Plenkovića. Bitno je napomenuti da su članovi i dužnosnici HČSP-a podržali 13.10. na prosvjedu u Vukovaru striktno hrvatske branitelje, obitelji te roditelje nestalih i mučki ubijenih branitelja i civila tjekom agresije na Vukovar te likvidacija na Ovčari kako bi se izvršio pritisak za kaznenim progonom zločinaca koji slobodno šeću Vukovarom smijući se u lice braniteljima, obiteljima i roditeljima poginulih i nestalih branitelja što je ne dopustivo i prešlo je sve granice zdravog razuma.

HČSP i ovim putem uz pritisak apelira na DORH  da se što brže, učinkovitije te bezrezervno procesuiraju i osude ratni zločinci za zločine počinjene u Vukovaru, Ovčari, ali i diljem Hrvatske počinjenih u Domovinskom ratu. To je najmanje što kao institucija možete učiniti za nedužne žrtve i njihove obitelji. Vi radite upravo suprotno! Spise i dokazne materijale o počiniteljima zločina čuvate već 27 godina pohranjene na dnu svojih dubokih ladica i arhiva, zašto? Naravno ZNA SE!

Isto tako HČSP osuđuje ovu nesposobnu, neučinkovitu, uhljebničku te slugansku vladu za nemar, nehtjenje, manipulacije, produbljenje krize u svakom segmentu i slugansku politiku kao i njihovog partnera Milorada Pupovca i njegov SDSS.

Što se tiče izbora u BiH HČSP je mišljenja da Hrvati u BIH moraju ustrajati i biti uporni pod svaku cijenu glede promjene Izbornog zakona jer grozno je i poražavajuće da hrvatskog predstavnika u predsjedništvu BiH biraju Bošnjaci, a ne Hrvati. Tako je na veliku žalost za hrvatskog člana tročlanog predsjednišvta BiH ponovno glasovima bošnjaka izabran Željko Komšić. (dobitnik visokog odličja Armije BiH: Zlatnog ljiljana jer je bio ranjen u borbama “protiv HVO”)
Podsjećamo, Komšić za vrijeme održavanja kampanje nije posjećivao općine u kojima većinom žive Hrvati. Obećao je Hrvatima ukinuti konstitutivnost, obećao je zaustaviti izgradnju Pelješkog mosta, a na njegovim predizbornim skupovima  dala se iščitati velika netrpeljivost prema Hrvatima, javno se vrijeđala Hrvatska i prijetilo se razno raznim tužbama protiv Hrvatske. Da smo na čisto niti Dragan Čović nije ništa bolji niti bi on bio ta osoba da je dobio izbore.
Mi u HČSP-u apeliramo da se Komšića okarakterizira kao Persona non grata (diplomatskim jezikom rečeno nepoželjna osoba u Hrvatskoj).

Bog i Hrvati!
HČSP

Stjepan Špehar, međunarodni tajnik HČSP-a

HOP