Šešeljev ratni dragovoljac iz Vukovara 1991. Čedomir Jovanović i JNA vukovarski kuharski pozadinac Nenad Čanak nesmetano i nekažnjeno prolaze kroz Hrvatsku

0
7734
Šešeljev ratni dragovoljac iz Vukovara 1991. Čedomir Jovanović i JNA kuharski pozadinac iz Vukovara 1991. Nenad Čanak nesmetano i nekažnjeno prolaze kroz Hrvatsku
Komšića sad Hrvati zovu Turčin Sejdo Komšoglu i komšokradica
Svi ovi pritajeni i prikriveni velikosrpski agresori mogli mi uskoro zapjevati prepjev hita prokušanoga hrvatomrsca Bajage iz albuma “Zmaja od Očaja”… a ne u originalu naslova od “Zmaja od Noćaja…”
Pukao sam od smijeha kad na hercegovačkim portalima vidjeh nadimke za Željka Komšića. Sejdo, a može i Šefko ( od Šefik ) Komšić, a najjače je ono kad su ga prezvali u Komšoglu! Mislim, ako je u Istanbulu Davutoglu, što u Sarajevu ne bi mogao biti netom poturčeni Sejdo Komšoglu? Pa, još prebrojavaju na portalu Poskok.info broj glasova muslimanskih kandidata po općinama u BiH-u i na prvom mjestu piše da je najviše muslimanskih glasova osvojio kandidat Sejdo Komšoglu, a vele ne smeta mu ništa nadimak. I što bi kad je još i ponosan kad ga iz sprdnje zovu kako mu i dolikuje Komšokradica.Najbolje da Šefko Komšić pođe do općine Sarajevo kao Đorđe Balašević 1993. kad se iz istih razloga nemanja jasnog identiteta zaputio do općine u Novom Sadu, gdje je rođen i živi cijeli život. Anegdota o Balaševiću iz 1993. veli da je u općinskom uredu podnio te 1993. zahtjev za promjenu imena i prezimena u Đerđ Balaž! Htio je od oca Srbina i majke Hrvatice postati Mađar!? Kad su ga upitali: gospodine, a što ne biste uzeli ime i prezime primjerice Juraj ( od Đorđe ) i prezime Dolenec po majčinom djevojačkom iz Podravine, on je samo zbunjeno i iznenađeno slegnuo ramenima. Mislio je Đerđ Balaž, baš kao i Sejdo Komšoglu, da djecu donose rode, a ne da djecu rađaju majke.
Odličan je kao i uvijek bio komentar Zlatka Pintera na Croative.net, konkretno o lažnom srpskom mirotvorcu iz Vojvodine Nenadu Čanku. Piše Pinter kako je Čanak dolazio pompozno na sve političke skupove stranke vojvođanskih Hrvata ranih devedesetih, dajući im, kao predsjednik svoje oporbene LSV iz Novog Sada moralnu potporu da istraju i izdrže torturu Miloševićeve i Šešeljeve diktature. Nije prošlo ni godinu – dvije od Čankova hodočašća od Subotice do Srijemske Mitrovice na skupovima Hrvata, kad eto, Čanak, skide masku s lica na ratnom i poratnom proputovanju kroz Tuzlu i tuzlanski kraj. Doznao to, očito i Pinter, pa piše kako je po Tuzli i okolici Nenad Čanak, skupa s muslimanskim fanaticima orgijao i zazivao progon i klanje Hrvata iz Tuzle. Jasno, glasovi Hrvata iz Bačke i Srijema su mu trebali u njegovoj političkoj kampanji u Srbiji 90 – tih, a u Bosni se, opet po potrebi trenutka i političkom marketingu dodvoravao i ulizivao muslimanima.Što je sve to za tog debelokšca tapaciranoga obraza? Baš ništa, rutinska stvar, budući je taj pokvaenjak i dvoličnjak i u ratu 1991. i 1992. bio doslovno četnik iz pričuve na bojišnici u Vukovaru. Tamo je bio pozadinac intendant. I dok je kao kuhar spravljao četničkoj vojsci pikanterije, da se masnobrada koljačka bagra naždere i napije, suborci njegovi godinama kroz srbijanske medije svjedoče kako im je oduševljeno pjevao četničke pjesme i koračnice i ulijevao im tako dodatni borbeni moral pred bitke u Vukovaru.
Tad je Šešeljev dragovoljac u Vukovaru bio i Čedomir Jovanović. Etnički Cigan i lažni Srbin, “liberalni” četnik Čeda Jovanović koliko jučer proslavljao je ukradenu i lažnu pobjedu Sejde Komšoglua. Ništa ne biva slučajno od strane toga osvjedočenoga srpbijanskoga Cigana Čedomira Jovanovića, kad se jako dobro zna kako na svim zatvorenim sastancima svoje stranke LDP po Srbiji, samo u društvu svojih provjerenih i odanih ljudi, najgroznije i najodvratnije pljuje, psuje i vrijeđa cijeli hrvatski narod i državu Hrvatsku.Ima stalnu bojazan da će Hrvati kad tad doznati i otkriti njegovu ratnu ulogu kad je bio vatreni šešeljevac i teški velikosrbin.A, kad se to otkrije, onda, opravdano strijepi u stilu: jao si ga majci! Zato Jovanović, kao i Čanak, veliki prijatelj svih hrvatskih ljevičara, svaku zatvorenu sjednicu svoje LDP započinje upitom okupljenima: “Ima li koga ovdje da tajno snima što govorimo kao nekad na sastancima mađarske radničke partije nakon Drugog svjetskog rata, pa sve ovo što govorim na sastanku LDP-a nosi Hrvatima s audio i video snimkama na ruke?” Nečista je savjest i i svijest i nemiran san Šešeljeva četnika iz Vukovara 1991. Čede – Cige Jovanovića, kad svaki put kad uđe na tlo Hrvatske, to po vlastitom priznaju čini uz pratnju gomile tjelohranitelja. I kad ljetuje na Visu ne razdvaja se od pratnje body garda, jer je svjestan da se uvijek i svugdje u Hrvatskoj, makar i na egzotično i udaljenom otoku Visu, može naći netko tko će ga prepoznati kao Šešeljeva četničkog dragovoljca iz Vukovara 1991. godine.
Što li samo rade hrvatske sigurnosne službe kad Nenad Čanak i Čedomir Jovanović nesmetano i nekažnjeno kao osvjedočeni i dokazani ratni agresori na Hrvatsku neometano ulaze na tlo hrvatske države? Da ima iole kriterija i spoznaje tko su i što su Čanak i Jovanović, njih dvojica bi koliko sutra morali bezuvjetno podijeliti sudbinu Sejde Komšoglua. Znamo da je pokrenuta i službeno inicijativa iz raznih političkih udruga iz Herceg Bosne da se Sejdi Komšogluu zabrani ulazak na teritorij Hrvatske. Status persona non grata u Hrvatskoj moraju dobiti i Nenad Čanak i Čedomir Jovanović. Onda neka svi pobrojani prikriveni i maksirani četnici tipa Čanka i Jovanovića zapjevaju u ritmu albuma prvijenca zloglasnoga četničkoga lažnjaka Bajage i uz znakovit naslov njegova prvog solo albuma “Zmaja od Noćaja,” s tim da ovi locirani, identificirani i uhićeni četnici trebaju složno zapjevati uz ritam glazbe za ples albuma izmijenjenoga naslova “Zmaja od Očaja”, a ne od Noćaja.Mislili su da mogu zauvijek kako hoće. Samo su zaboravili da ne mogu vječno kako bi oni htjeli i poželjeli. Hrvatska se pita i napokon treba zavesti red spram takvih četničkih spodoba i protuha.
Dragan Ilić iz Beograda
HOP