STJEPKO MAMIĆ NA AMERICAN ART AWARDS 2018 MEĐU PET NAJBOLJIH IMPRESIONISTA!

0
3424

STJEPKO MAMIĆ NAGRAĐEN NA AMERICAN ART AWARDS 2018. !
PO ODABIRU ŽIRIJA IZ 25 AMERIČKIH MUZEJA I GALERIJA SA SLIKOM „ DUBROVNIK’S NET“ CAPT. MAMIĆ JE UVRŠTEN MEĐU 5 NAJBOLJIH IMPRESIONISTA!

 

MREŽA DUBROVAČKOG KAPETANA STJEPKA MAMIĆA OSVAJA SVIJET! ISTOVREMENO MREŽAMA UMREŽIO AMERICAN ART AWARDS, 14. DANE SUVREMENE UMJETNOSTI U ITALIJI I JESENJI LIKOVNI SALON U PARIZU.
Na „The 2018 American Art Awards“ dubrovački slikar capt. Stjepko Mamić je osvojio peto od ukupno 6 nagrađenih mjesta na velikom međunarodnom natječaju ne kojem su prijavljeni radovi umjetnika iz cijelog svijeta. U velikoj konkurenciji umjetnika iz 59 zemalja po izboru žirija iz 25 najboljih muzeja i galerija SAD-a Stjepko je uspio slikom iz serije „Net“ s njegovim prepoznatljivim motivom prikaza ribarske mreže ispod površine mora s mnoštvom riba osvojiti pažnju i glasove žirija u kategoriji animalnog impresionizma. Slikari su mogli prijaviti umjetnička djela u ukupno 50 kategorija a u svakoj je nagrađeno po šest najboljih djela.

Night fishing 4, liquid acrylic on canvas, size 80 x 80 cm, by Capt.Stjepko Mamic (2)
Riječ je o slici „ Dubrovnik’s Net“ iz serije „Net“ dimenzija 200×150 cm, u tehnici mix medije koju je Mamić poklonio Gradu Dubrovniku u Godini Sv. Vlaha kao dar rodnom Gradu i koja je krasila Malu vijećnicu. Posjetitelji u Dubrovniku su mogli vidjeti ovu nagrađenu sliku tijekom zadnje Noći muzeja te Stjepkove samostalne izložbe u Galeriji Sebastian za koju prigodu je bila pozajmljena autoru.
Slika „Dubrovnik’s Net“ uvrštena je i u tekst o Stjepku Mamiću u zadnjem izdanju TOP ART-a, kao suplement uz poznati francuski časopis Maison et Jardin. Također je ista slika uvrštena u knjigu poznate talijanske povjesničarke umjetnosti prof. Annne Francesce Biondolilo koja je izdana pod pokroviteljstvom rimske Accademie Culturale Europea čiji je član capt. Stjepko Mamić od 2016. godine. Već prigodom promocije te knjige u Hotelu Kolbe u sklopu Foruma Romani, tada nazočni predsjednik Accademiae Culturale Europea Gr. Uff. Alfonso Sapia i rektor Crkve-bazilike Sv. Petra u lancima u kojoj se nalazi čuvena skulptura Michelangelovog Mojsija, su iskazali divljenje ovoj slici.
Mamićeva slika iz serije „The Net“, 80×80 cm uvrštena je u postavku XIV GIORNATA DEL CONTEMPORANEO (AMACI, 14. Dani suvremene umjetnosti) u organizaciji talijanskih Muzeja suvremene umjetnosti koji su otvoreni 13. listopada i traju do 19. 10.2018. god. Stjepkove slike se mogu vidjeti u poznatoj rimskoj Galeriji Rossocinabro u kojoj je kao i Galeriji Consorti izlagao tijekom ovog ljeta.
Najava: Capt. Stjepko Mamić izlaže na povijesnom pariškom Salon d’Automne ( Jesenji likovni salon) na Avenue des Champs Elysees, Paris 8 ar., od 24.- 29. listopada 2018. god. Svečani vernissage pod pokroviteljstvom ministrice kulture Francoise Nyssen, gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo i načelnice 8. Pariškog arrondismana Jeanne d’Hauteserre održat će se 24. 10. 2018.
Linkovi:
https://medium.com/@thombierd/worlds-best-animal-impressionists-maimon-tilby-fried-mamic-howard-cb964c709b09
http://www.rossocinabro.com/
https://strkng.com/de/fotografie-kalender/2018-10-16/

 

HOP