Vučićev bliski suradnik Linta tvrdi da Hrvati izmišljaju zločine i kako Srbi nisu radili zločine!

0
7725

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje prosvjed više tisuća Hrvata u Vukovaru u vezi ratnih zločina nastavkom dugogodišnje hajke na Srbe. Za proustaške snage u Hrvatskoj svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine je ratni zločinac. U Hrvatskoj se dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da se Srbima nametne teza da su tobože izvršili agresiju i da su zločinačka strana. S druge strane, Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije. U prethodnom razdoblju, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinitelja ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima. Linta poziva Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu da konačno počne procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske, BiH i na Kosovu. Tužitelj za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama “Oluja” i “Bljesak”. Nažalost, još uvijek nema napretka u ovom pitanju.  Informacijska usluga Udruga Srba iz regije

Održana je međunarodna konferencija „Pravda nakon Haaga“ , i to u organizaciji SNV-a, Documente i Sense-centra za tranzicijsku pravdu. Glavni gost bio je Serge Brammertz, bivši glavni tužitelj Haškog suda, koji i dalje obnaša istu dužnost . Riječi Miodraga Linta i Pupovca su na istoj liniji pa je jasno da i surađuju u pritisku na Hrvatsku ovim skupom.

Konferencija i pritisak Linte su u isto vrijeme kada je bio skup žrtava u Vukovaru. Linta manijakalno laže o stanju u Vukovaru, tvrdi da nije bilo zločina nad Hrvatima i traži procesuiranje za zločine nad  Srbima. Ovakve dopise može pisati teško poremećen čovjek ili klasična zločinačka gamad. Naša diplomacija ne radi apsolutno ništa po tome pitanju!

ZANIMLJIVO DA SE NITKO NIJE SJETIO usporediti i pojedinačne ekscese i ubojstva Srba i organizirane masakre nad Hrvatima. Silovanja, rezanje udova, vađenja očiju bila su stalna praksa ratovanja Srba, dok kod Hrvatima to je rijetkost. To u prijevodu znači da su Srbi planirali i sprovodili genocid. O tome nitko ne vodi računa. Ako je netko to sustavno činio logično je da ima ekscesa i ubojstava druge strane koja se branila.

Ovim izjavama jasno se vidi da je Pupovac upregnut u igru srpskih zlotvora i najopasniji je neprijatelj Hrvatske kojeg podržava izdajnik Andrej Plenković.

HOP