Hrvatski problem je nedostatak otvaranja novih malih poduzeća, a to sprečavaju komunistički zakoni koji i najmanjoj općini dozvoljavaju da formira svoja poduzeća

0
3952

Hrvatska liberalna avangarda iliti hrvatska sluganska elita drži premijera Plenkovića za inteligentnu osobu, ali njegovu inteligenciju nam ne otkrivaju njegovi politički potezi. Nitko mu ne može negirati njegov sluh, memoriju i govorništvo, ali to je samo dio inteligencije. Međutim, njegovi politički potezi su toliko nepromišljeni da moramo u nju posumnjati. On ne stvara uvjete za opstanak i napredak hrvatskog naroda u krvlju stečenoj državi, ali zato stvara uvjete za njeno uništenje jer vjeruje da će mu to pomoći u njegovoj osobnoj europskoj ambiciji. Sve je podređeno njemu – njegovoj bahatosti, njegovoj samovolji, njegovoj lukavosti i podlosti, njegovoj bezosjećanosti i njegovoj partizansko četničkoj viziji, a sa takvim odlikama u demokratskoj Hrvatskoj pokušava vladati kao njegov uzor Tito.

Najprvo ću početi sa njegovim koalicijskim partnerom, inače četnikom, lukavim Kotarcem Pupovcem kojeg bi nakon malo vremena prokužio svaki idiot, ali to nije uspjelo premijeru Plenkoviću ni nakon dvije godine. Pupovac je kukavica kao i svi četnici, a kad nešto izusti protiv hrvatskog naroda, hrvatske države ili nekog časnog čovjeka, lukavo nestane, spreman zašutjeti ako ga napadne neki domoljub, a onda se vraća sa još većim uvredama naroda i države. Mi ga svi opravdano  napadamo zbog njegovih laži, ali za sve njegove poteze u ovom kobnom času za hrvatsku državu, hrvatski narod i hrvatsku demokraciju odgovoran je premijer Plenković, koji nema hrabrosti da Pupovca odbaci i raspiše nove izbore jer se boji da bi tim činom mogao završiti njegov europski san. Pupovac je veliki primitivac i četnik, odan laganju i izmišljanju, koji pred međunarodnom zajednicom lažno optužuje hrvatski narod i hrvatsku državu, a Plenković sa njim koalira i korisri ga za svoje megalomanske ambicije u Europi.

Zamislimo se tko je premijer Plenković ako hosovcima skida spomene na četničke zločine sa pozdrvom pod kojim su umirali i stvarali ovu državu. Naime, zabranjuje  poklič ”Za dom – spremni” kojim su hosovci branili i obranili hrvatski teritorij i narod pred JA i četnicima, žrtvujući svoje živote, dok se Plenković skrivao po hrvatskim konzulatima i ambasadama. Međutim, ne želi zabraniti komunističku zvijezdu, koja je također simbol velikosrpstva, i četničku kokardu. Ovom činom Plenković negira postojanje nezavisne i suverene hrvatske države i naroda, a tako se može ponašati neinteligentan političar koji u sebi nosi klice jednoumne i totalirističke svijesti. To što Plenković čini danas je još gore jer živimo u demokraciji. Plenković i ovaj HDZ su politički mrtvi, a on ni to još nije shvatio.

 

Komunist ”Broz” je nakon ”antifašističkog” rata pobio više od 600 tisuća Hrvata i proglasio ih srpskim žrtvama u Jasenovcu. Za vrijeme komunističke Jugoslavije isto toliko ih je istjerao iz Hrvatske i BiH, a to nam pokazuju popisi pučansta iz komunističke i kraljevine  Jugoslavije kad su hrvatski pravoslavci postali Srbi, ali ne i Srbijanci.

Kakva partizansko četnička podvala! Nakon otkrivanja svih hrvatskih stratišta, logično je zaključiti na temelju novih činjenica  da su u antifašističkom ratu antifašisti – partizani i četnici – počinili više od 95 posto svih zločina, ali Plenković ne prihvaća novo otkrivene činjenice,  a to nam pokazuje  tko je. Takvo ponašanje razumnima ledi krv u žilama, a jednoumnim potomcima tih zločinaca se dozvoljava da iskrivljuju povijest negacijom tih zločina na jedan perfidan i neljudski način, služeći se povijesnim lažima i komunističkim podvalama.

Sada ću se osvrnuti na ”domljube” u HDZ-u koji su veće kukavice i nekarakterni od Pupovca. Oni su izgubili svoj status u Plenkovićevom HDZ-u, a mogli su davno izglasati nepovjerenje njegovoj Vladi i vidjeti kako su mu potomci zločinaca saveznici.

Danas moraju glasati po njegovim naputcima ili ih na slijedećim izborima neće biti na izbornim listama. Dakle, postali su njegovi taoci zbog osobnog kukavičluka i oportunizma  umjesto da su postali odvažni i hrabri političari.Nisam rekao i pošteni jer njihovo poštenje i čast ovise o novcu. Ovim kukavičlukom su doveli hrvatski narod u najgoru situaciju nakon agresije četničke JA i doveli u pitanje svoju političku karijeru i opstanak hrvatske države i naroda. Oni više ne zaslužuju moj glas niti im ga mogu dati. No, dajem im još samo jednu šansu, a to je rušenje Plenkovićeve, a ne hrvatske Vlade, ako mogu skupiti dovoljno glasova između sebe.
Ako to ne učine, postati će politički mrtvaci. Štoviše, ako to učine, razgoliti će Plenkovića kao rušitelja hrvatske države, a tada mu podršku mogu dati samo oni koji nezavisnu i suverenu Hrvatsku nikada nisu željeli,  a to su potomci hrvatskih udbaša i kosovaca koji su već u mladosti postali doušnici. U tomu će mu pomoći također udbaško i kosovski novinari. To će izazvati revolt kod hrvatskih birača jer jedino tako puk će razumjeti Plenkovićeve namjere. Njemu nije stalo do otvaranja  novih poduzeća i radnih mjesta niti želi izvršiti reformu državne uprave i pravosuđa jer bi izgubio veliki broj birača. Demokratska i suverena Hrvatska sa tolikom birokracijom nema šanse da se održi na slobodnom tržištu. Hrvatska i Hrvati pod Plenkovićevom palicom mogu još samo upasti u veće siromaštvo.

Dok ovo pišem slušam jednu američku reklamu u kojoj američki učitelj postaje vozač kamiona jer mu je zarada dvostruko veća. To se nikad neće dogoditi u udbaško kosovskoj Hrvatskoj jer učitelji su plaćeni dvostruko više od vozača kamiona, tokara, bravara, armirača, tesara, zidara, keramičara, kuhara, konobara i drugih zanatlija. To je razlog zašto je došlo do velikog egzodusa Hrvata jer sa svojim plaćama nisu mogli preživjeti kao samci, što znači da nisu mogli osnovati svoju obitelj u Hrvatskoj. Dok se takvo stanje ne promjeni, Hrvati će se i dalje iseljavati iz Hrvatske i BiH, a to je ono što treba zaustaviti ako želimo sačuvati državu i opstati kao narod. U demokratskom svijetu ljudi nisu plaćeni na temelju diplome nego na temelju težine i opasnosti posla koje obavljaju, osobnih sposobnosti i inventivnosti.

Najviše se Plenković otkrio kao diktator kad je preko licemjernog, bezosjećajnog, nerazumnog i lažljivog ministra Kruščevića zabranio referendume. On koristi hadezeovske budale u Saboru koje smo mi izabrali,  a oni se dive i ponosno služe Brozu i Rankoviću. Tko im nakon svega išta može vjerovati? Hrvatskoj  treba novi Ustav kojeg će izglasati narod na referndumu i nekomunistički zakoni, što će biti povod za nove investicije. Hadezeovci prodaju biračima Plenkovićeve laži i podvale  jer su toliko glupi da bi spoznali hrvatsku istinu ili su možda toliko pokvareni i licemjerni.

Stanje u Hrvatskoj je alarmatno upravo zbog laži i obmana svih političara bez obzira kojoj stranki pripadaju. Mi to možemo zaustaviti jedino ako gledamo svijet realno. Nije hrvatski problem u nestanku komunističkih poduzeća nego u nedostatku investicija. Ta komunistička poduzeća su nestala prije nastanka hrvatske države, ali za njima žale potomci udbaša i kosovaca koji su u njima bili plaćeni za nerad. Oni čak i ne znaju da su oni i njihovi preci uništili ta poduzeća. Hrvatski problem je nedostatak otvaranja novih malih poduzeća, a to sprečavaju komunistički zakoni koji i najmanjoj općini dozvoljavaju da formira svoja poduzeća. To sputava male poduzetnike i širenje poduzetništva.

Načelnici su postali bogovi i uz pomoć nekoliko budala pljačkaju porezne obveznike investirajući njihove visoke namete u svoju političku budućnost – skupljanje glasova za izbore dok u naseljima ne investiraju ama baš ništa jer vlasnici objekata i dalje investiraju u vodovod, kanalizaciju i elektro privredu mada nisu vlasnici tih poduzeća. Tako se preko pljačke građana,načelnici hvale općinskim investicijama. U škole, vrtiće i ambulante investira država, a načenici uz nekoliko pokvarenih vijećnika se bogate. Bogate se i prostornim planovima koji se ne donose za budućnost nego da puni džepove načelnicima i podobnima.

Ako mi neki ne vjeruju, neka dođu u Vir i upoznati će kako se upravlja općinama. U Viru sigurno  imamo nekoliko najbogatijih tajkuna  u Hrvatskoj, ali taj novac nisu zaradili nego opljačkali građane. Mnogi građani znaju kako su ga stekli, ali se boje USKOK-u ili DORH-u uručiti kaznene prijave iz strah od osvete. Tolika je sigurnost građana u ovoj čudnovatoj državi.

Srećko Radović

HOP