Uzroci krize: Iz Irana u Srbiju teretnim zrakoplovima dolazi 1000 izbjeglica tjedno!

0
12464

Uzroci današnje krize na granici sa BiH, kao i samo divljanje migranata ima svoje korijene u jednoj smišljenoj međunarodnoj akciji koja tinja cijelu godinu. Kada smo prvi objavili da u području Vrginmosta migranti provaljuju u domove izbjeglih Srba koje je obnovila naša zemlja, mnogi naivni čitatelji tvrdili su da nepotrebno uzbunjujemo javnost. Bilo je je to u travnju.

Činjenice su potvrđene, a da naša policija ne čini dovoljno jasno pokazuju i naši članci nedavno, gdje se vidi na fotografijama kako u šumama pale vatru i griju se blizu Vrginmosta. Nekada su prolazili naš teren u grupama od 20 osoba uz same prometnice, danas to rade u grupama po 3-5 osoba van prometnica. Možete ih naći svuda.Od Gorskog kotara, Like, Vojnića, Karlovca, pa do Klare i Strmca kod Zagreba. Prolaze kao kroz sir, bez obzira što ministar MUP-a tvrdi kako drži sve pod kontrolom.

IMG_20180927_182600

Božinović jedino drži medije pod kontrolom! I to je već mjesecima tako. 

“Pa evo baš smo ministar Božinović i ja razgovarali o tome pri dolasku u Makarsku. Riječ je o graničnom prijelazu Maljevac, tamo su pojačane snage i granične policije, a i koliko shvaćam i postrojbe specijalne policije su poslane. Prema tome, Hrvatska će kao što i do sada radi štititi hrvatske granice od nezakonitih ulazaka imigracija, naravno, poštujući sve visoke standarde međunarodnog prava, humanitarnoga prava i našeg prava”.-kaže ‘Andrej Pupovac ‘ A zašto zapravo ne radi ništa razlog je Istanbulska konvencija i prava izbjeglica formirana u njoj!

izbjeglice

Podržavane udruge i pojedinci izvana za ovakve situacije  stvorili su područje koje odgovara migrantima:

izbjeglic

Oni su za ovu politiku jako dobro plaćeni. Na drugoj strani u kolovozu je zatraženo 37000 radnih dozvola za strance, dok po danu oko 150 Hrvata iseljava u inozemstvo.

 

Uzroci ove današnje krize kreću iz Srbije. Čak su tri iranske aviokompanije obavljale redovan promet između dvije zemlje nakon što su ukinute vize Irancima u Srbiji. Osim Iran Air-a, Teheran i Beograd su povezivali i Mahan Air i Qeshm Air. Ove dvije kompanije su čak letove obavljale sa širokotrupnim avionima velikog kapaciteta. Nedeljno je bilo i šest letova od čega tri ili četiri velikim avionima čiji je kapacitet preko 250 putnika.

Početkom godine kada je do Beograda letio samo Iran Air (nacionalna aviokompanija Irana) broj putnika u dolasku je bio do 1000 na mjesečnom nivou.

Sa ulaskom još dvije kompanije na tu liniju ovaj broj se značajno povećao i iznosio je preko 1000 na nedeljnom nivou. Prema podacima do kojih je došla Aviatica, broj putnika na povratnimn letovima, iz Beograda za Teheran je od 30 do 40% manji nego na dolaznim letovima. 

Nikoga to nije previše brinulo u našoj diplomaciji i tajnim službama. Danas mediji bruje o problemima sa izbjeglicama.

Ako ovome dodamo svjesno guranje izbjeglica na granicu od strane muslimanskih vlasti u BiH-a, sve je više jasno da nam susjedi smještaju mjesecima ovakvo stanje koje mora puknuti jer je Bihać prepun izbjeglica, a naše vlasti sve to mirno gledaju sedam mjeseci. U prijevodu sve službe su zakazale.

Sarajevo i Velika Kladuša se ne podnose pa Sarajevo gura izbjeglice Fikretu Abdiću koji je ratovao protiv njih, a Velika Kladuša je kilometar od Hrvatske. Šumski putovi još iz rata postoje na tome terenu, koje koriste švercerski kanali i danas, a što je idealno za prolaz izbjeglica danas.  Abdić se tako rješava izbjeglica mjesecima.

Silovanja i samoubojstva djece su svakodnevnica kampa Moria na Lezbosu u Grčkoj, kojim vlada ISIL. Čeka li i nas ova sudbina?

“Trump, čija zemlja ima 320 milijuna stanovnika – proglasio je izvanredno stanje zbog 7.000 migranata još uvijek u Meksiku.
Kolinda pokazuje kućicu na Pantovčaku za svog udomljenog psa, a za to vrijeme ranjena su dva hrvatska policajca koje su migranti gađali kamenjem, a u Velikoj Kladuši je 10.000 migranata koji žele ući u Hrvatsku koja ima 4 milijuna stanovnika. “

Komentar mađarskog predsjednika na migrantsku krizu, Orban: “Pustit ćemo u zemlju istinske izbjeglice. Nijemce, Nizozemce, Francuze i Talijane” ….

Što će zima biti hladnija, migranti će biti agresivniji jer u BiH nemaju adekvatne uvjete zbrinjavanja, poglavito jer su neki od njih iz znatno toplijih krajeva. Hrvatska nema dovoljne kapacitete za borbu protiv takve situacije zbog izuzetno nepovoljnog terena uz granicu.

Igor Drenjančević

HOP