Policija nema muda prozvati Srbina koji je napisao U na svojoj kući da bi pokrivio Hrvate, ali može skinuti ploču od HOS-a

0
2553

jasenovac.hos

Ovo spomen obilježje HOS-ovim junacima skinuto je sa kuće u Jasenovcu. Uz zaštitu policije što je neviđeni vandalizam. Sjetimo se kako je policija sa privatne kuće u Lici skinula spomen obilježje Juri Francetiću.

U Slavskom polju je izvjesni srpski šovinist Galogaža Bure sam na svojoj kući napisao veliko slovo U i nije snosio posljedice. O tome smo pisali. Policija u Gvozdu na čelu sa novim načelnikom ništa u svezi toga nije poduzela jer se ne zna tko je to napravio?! Ako se ti simboli uklanjaju zbog čega je to problem ukloniti sa srpske kuće? Strah od četnika van Hrvatske?

Srbin je U napisao kako bi pokrivio Hrvate, a i da provjeri koliko je novi načelnik policije spreman ići…na udicu se načelnik brzo uhvatio i pokazao sav svoj jad kada nije reagirao. Najgore od svega je činjenica da njegovu provokaciju policajci nisu uzeli ozbiljno. Uopće nije bitno tko je to napisao, već da u Jasenovcu policija bez tih simbola reagira skidanjem ploče HOS-a, a u Slavskom polju kraj Vrginmosta se ne usudi raditi svoj posao. Time je jasno pokazala tko vlada državom.

Zbog čega onda uopće plaćamo policiju? Svejedno im je kada njihovog kolegu Kajkića guše srpski bezbednjaci i ne reagiraju na provokacije četnika u općini Gvozd.

Kako doznajemo policija općine Gvozd je uklonila u drugu postaju kadrove o kojima smo pisali, a sada umjesto da radi svoj posao, načelnik policije svako jutro printa članke HOP portala .

HOP