M. Linta veliki prijatelj M. Pupovca okrivio Hrvate za sukob u Vukovaru nakon zvjerstava JNA-e i četnika!

0
11093

Blizak suradnik Ace Vučića i GPS  za navođenje Milokrada Pupovca u Hrvatskoj, srpski šovinist Miodrag Linta tvrdi da su rat u Hrvatskoj izazvali Hrvati, pa tako i u Vukovaru. Vodeća srpska gnjida to  ovako tumači;

miodrag-linta-i-milorad-pupovac-300x204

Predsjednik Saveza Srba iz regije, Miodrag Linta, ističe da je  prije 27. godine, 18. studenog 1991. godine, Jugoslavenska narodna armija oslobodila Vukovar u kojem su hrvatske paravojne formacije mjesecima provodile teror nad Srbima i u kolovozu 1991. godine napale garnizon JNA.

 

U Hrvatskoj postoji  laž da je rat u Hrvatskoj bio neophodan kako bi se postigla neovisnost. Glavnu odgovornost za rat u Vukovaru i Hrvatskoj snosi proustaški režim Franje Tuđmana koji je javno rekao da rata ne bi bilo da ga Hrvatska nije željela. Tuđman i ustaška emigracija su dobro znali da stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba nije bilo moguće bez rata. -laže Linta. Znači razoružana teritorijlana obrana, narod bez oružja,  izazivao je krvoločne četnike i srpsku žgadiju? Nema što vrlo logično!

Linta poziva Tužiteljstvo za ratne zločine da konačno podigne optužnice protiv osumnjičenih pripadnika hrvatskih paravojnih formacija koji su počinili ratni zločin nad srpskim civilima u Vukovaru 1991. godine. Potpuno isto što govori Milokrad Pupovac u našoj zemlji. 

Screenshot_2018-09-28-21-25-31

Linta je blizak sa zločincem Đurom Škaljcem, Draganom Lukačem, koji su organizirali silovanje žena, muslimanki, ubijanje logoraša, iskorištavanje logoraša za rad, zlostavljanje, pljačku hrvatske imovine…sada ta ološ od nas nešto zahtjeva, baš kao i njihov prijatelj u Hrvatskoj Milokrad Pupovac, desna ruka Milorada Plenkovića.

vijenac

Milokrada Pupovca naša policija čuva kao oko u glavi dok u Dunav baca srpske vijence…velikog prijatelja Miodraga Linte. Još jednom je Milorad Plenković pokazao koliko drži do žrtava Vukovara.

-Potrebno je da Hrvatska dozvoli i pomogne da se u Vukovaru izgradi Spomen obilježje za stradale Srbe u tom gradu i okolini. Treće, Hrvatska treba da procesuira bivše pripadnike hrvatskih paravojnih formacija koji su počinili brutalne zločine nad Srbima u Vukovaru i okolini tokom 1991. godine”, ističe se u pisanoj izjavi Linte.

Linta je zapravo u panici zajedno sa pobrojanom srpskom lopovskom bagrom u Srbiji zbog činjenica koje smo objavili o njima, a iz kojih jasno proizlazi da su srpsku vojnu tehniku švercali 5 . korpusu Armije BiH, švercali naftu muslimanima, te se tako obogatili. O pljački hrvatske imovine i ubojstvima civila ne moramo posebno govoriti. U principu nakon pljačke, šverca i zločina odvukli su Srbe u izbjeglištvo da bi svjedoci zločina bili pod kontrolom i izmislili etničko čišćenje Srba.  Zbog toga i velika panika oko Kajkića u Srbiji, jer se ovi boje da ih izbjegli Srbi ne bi izdali. Koliko su ih cijenili najbolje govori činjenica da ih je zločinac Arkan vezao lancima i morali su lajati kao psi jer su po njegovoj prosudbi izbjegli Srbi loši borci. Tko u Srbiji ne sluša ovu bagru lako može biti likvidiran. Oni i Pupovca drže na svome lancu. 

progla

Dokument iz kojeg se jasno vidi da su srpski lopovi i ubojice organizirali zbjeg za vrijeme Oluje.

 

HOP