Ekskluzivno: Iako je Božinović rekao da neće stavljati žicu, država postavlja 5 km žice zbog stalnih upada migranata!

0
12407

Na granici prema Velikoj Kladuši je kaos. Migranti ulaze u manjim grupama od tri do deset osoba stalno u našu zemlju. U dogovoru sa srpskim švercerima nastavljaju dalje prema EU. U državi je sigurnost na minimumu, a smanjenje vojske i policije od strane SDP-ovih vlada dovelo je do činjenice da nema dovoljno ljudskih resursa za sprječavanje ilegalnih provala u zemlju.

I nakon silnih pametovanja ministra Božinovića u svezi obrane granice promjena plana. Iako je nesposobni ministar policije Božinović rekao tijekom pokušaja migrantskog upada kod graničnog prijelaza Maljevac kako Hrvatske neće postavljati žice, sada je odlučio postaviti 5 kilometara žice na tome terenu uz rječicu Glinicu. Na terenu je puno šikare koja se mora očistiti prije postavljanja žice jer je preglednost nikakva.

U pograničnom području mnoga pravoslavna sela su izumrla, a umjesto naselja su šikare i šume što znatno otežava vidljivost. Sve to treba urediti prije osiguranja granice. Jasno je da ovih pet kilometara ne znači puno, ali je početak drugačijeg odnosa prema granici.

Posao bi trebala dobiti tvrtka Aqaterm.

HOP