Kotromanović od čovjeka sa 7 razreda škole do ministra obrane

0
14569

Ante Kotromanović, hrvatski političar i brigadir, nekadašnji ministar obrane Republike Hrvatske u dvanaestoj Vladi Republike Hrvatske od Zokija prištavog Milanovića. Danas bi Milanović htio biti predsjednik, a evo koga je stavio na čelo vojske.

Za Kotromanovića kažu da nije baš pametan čovjek, ali je vjeran bio partiji SDP-a. Poslušnik od samog početka ratničke karijere.

Svršetkom rata MORH ga školuje kako bi preuzeo brigadu…odnosno da vojska ima svog čovjeka od povjerenja. Prije rata radio je u tvornici konca na najednostavnijim procesima jer imao samo 7 razreda osnovne škole.

MORH mu plaća školovanje ekspresnom brzinom. Prvo polaže osmi razred, da bi već slijedeće godine bio pri završetku srednje škole. Odjednom genijalac, velikom brzinom završava  i DIF.

Vojni službenici ga povezuju sa vrlo čudnim zapošljavanjem u brigadi 300 Sinjana, koji dobivaju putne troškove do Dračevca, a da neki nisu mrdnuli iz Sinja…za njegova stolovanja zafalilo je i nekih 300 pištolja, kako kaže nam naš izvor…svega je tu bilo, da bi na kraju ovaj genijalac dogurao do ministra obrane pod Zokijem i njegovim cirkusantima. U vrijeme pregovora MOST-a i Milanovića baš je on bio u stanu Milanovića, kako bi privukao MOST-ovce u svoj tabor. Jednog od njih jako je dobro poznavao i očekivao je njegovu suradnju, danas je baš taj saborski zastupnik najaktivniji, ali na niti jednu nebulozu ex ministra Kotromanovića nikada nije reagirao…

Mnogi od Milanovićevih ministara u vladi nikada nigdje nisu radili osim krevljenja u Saboru. Posljedice osjećamo i danas…

HOP