Kriminalna banda “Brankova grupa” pod nadzorom Vučićeva mafijaškog SNS klana priprema likvidaciju mogućega svjedoka suradnika suda Aleksandra Čupića

0
2600
 Kriminalna banda “Brankova grupa” pod nadzorom Vučićeva mafijaškog SNS klana priprema likvidaciju mogućega svjedoka suradnika suda Aleksandra Čupića
Aleksandar Čupić je u ime SNS bande pokušao iznuditi dva milijuna eura od Jovice Zarkule, predsjednika političke udruge “Vršačka regija europska regija”
Kad je Čupić otkriven i uhvaćen u zlodjelima riješio je progovoriti o cijeloj mafiji i kao svjedok suradnik suda dobiti blažu kaznu
Svaka mafija, pa tako i “Brankova grupa”, mafija Vučićeve SNS stranke živi životom pravoga predatora. Dok kao hijene lešinarski i nezasito kidaju živo meso i sišu krv poštenog i časnog svijeta, dotle nema unutarnjih sukoba među članovima mafije. Onoga časa kad se krug potencijalnih žrtava počinje sužavati, a borba oko otetoga plijena i blaga od žrtava postane predmetom uzajamne otimačine među krvoločnim i krvožednim mafijašima, tad nastane njihova uzajamna borba do istrebljenja. Svaki životno iskusan čovjek zato se kloni takvih tipova, mentalnim sklopom bližih životinjskom zakonu džungle, nego ljudskoj zajednici. U već spominjanoj “Brankovoj grupi” došlo je u međuvremenu do pucanja unutarnjih rubova organiziranoga mafijaškog kartela. Aleksandar Čupić je u ime i za račun mafije “Brankova grupa” pokušao iznuditi od predsjednika “Vršačke regije europske regije” Jovice Zarkule dva milijuna eura. Slučaj je tim složeniji što je potencijalna žrtva reketa Zarkula bio svojedobno visoki vršački dužnosnik SPS hunte svinjarskog debelokošca Ivice Dačića. Tu je očito došlo, bar na tren, kratkoga spoja na relaciji koalicijskih partnera SNS i SPS, jer je nelogično da Vučićeva SNS banda tek tako pokuša reketariti bivšega utjecajnog vršačkog SPS dužnosnika, makar je on u tome trenutku uveliko bio na poziciji predsjednika regionalne vršačke stranke europske regije. Čovjek je očigledno promijenio politički dres, promijenio politički stav i kao takva politička prelivoda ostao bez zaštite moćnika. A, kad nema leđa za sobom, a ima i dalje love, sad kao oporbenjak, tim više je laka i pokretna meta mafijaša. Kad je Čupić raskrinkan u pokušaju iznude dva milijuna eura od Zarkule, izgleda je iz njemu neobjašnjivih i nedokučivih razloga, možebitno zato što nije obavio posao do kraja, po želji mafije, ostao bez zaštite “Brankove grupe” i za pokušaj iznude dva milijuna eura trebao je zakonski i sudski odgovarati sa višegodišnjom zaprijećenom kaznom zatvora za to teško kazneno djelo.
Strah od odlaska na robiju Čupića je dozvao pameti i razumu, te je riješio što skuplje prodati kožu, ako javno progovori i naruši zavjet šutnje, tako tipičan za sve mafijaške organizacije.Čupić je svjestan da on nema lagodnu poziciju njegovoga bivšeg mafijaškog ortaka iz “Brankove grupe” Mirka Rajkovića, koji je nekažnjeno i bjelodano telefonski ucijenjivao i prijetio smrću biznismenu Draganu Tikiću i njegovoj obitelji, zahtijevajući od njega ultimativno da podnese lažnu kaznenu prijavu u svoje ime i uz svoj vlastoručni potpis. Naravno, “Brankova grupa,” kao i svaka mafija ima svoje članove raznih kategorija, a iz dva opisana primjera, razvidno je po stupnju unutarnje zaštite i pokrivenosti članova mafije da je Rajković kao zaštićeni bijeli medvjed mafiji prvorazredni, a Čupić tek drugorazredni igrač.
U takvoj situaciji Čupić kao bivši istaknuti mafijaški član “Brankove grupe” javnim objelodanjivanjem tajni mafije kojoj je pripadao, postaje odmah neželjeni svjedok o aktivnostima opasnoga srpskog podzemlja. Njegov javni iskaz može srušiti cijelu mafijašku piramidu “Brankove grupe,” te svjesni toga njegovi negdašnji mafijaški suborci odlučuju poslati mu jasnu poruku da mu spremaju likvidaciju. Oni imaju razloga za panični strah, jer Čupić zna sve o njima i njegova riječ u javnosti i pred sudom ima posebnu, ključnu i odlučujuću težinu. I zato im se žuri ubiti Čupića, jer se kao gomila hulja i probisvijeta ispranih mozgova nadaju da će njegovim ubojstvom zauvijek uništiti sve tragove svojih aktivnosti i izbjeći zauvijek kaznenu odgovornost za sva zlodjela. Očevidno je, ukoliko Aleksandar Čupić progovori, onda pada cijela “Brankova grupa.”Čupić zna tko mu je izdavao naloge, zna što je traženo od njega, zna tko mu je prebacivao novac iz južnobanatskih lokalnih samouprava i po čijem nalogu, zna istodobno i po čijem nalogu je pokušao iznuditi dva milijuna eura od visokoga vršačkoga dužnosnika Jovice Zarkule.
Lokalni banatski portal “Belocrkvanske novosti”, koji uređuje poznati istraživački novinar Stefan Cvetković, nedavno i sam umalo žrtvom otmice srbijanske države, bavio se vrlo iscrpno i do najsitnijih detalja istraživanjem kriminalnih radnji “Brankove grupe.” I nakon sveobuhvatne novinarske istrage i prikupljanja podataka, novinarski istraživački tim “Belocrkvanskih novosti” je doznao da kriminalna banda “Brankova grupa” u paničnome strahu od potpunoga razotkrivanja i razobličenja cijele bande, pokušava na sve načine što prije ubiti po njih fatalnog i najopasnijeg svjedoka Aleksandra Čupića. Prema istraživanju “Belocrkvanskih novosti”o ovim navodima zaprimili su obavijest i u MUP-u Crne Gore, jer je glavni organizator kriminalne bande “Brankova grupa” Branko Malović tim poslom boravio upravo na teritoriju države Crne Gore. I time je slučaj “Brankove grupe” dobio i međudržavnu dimenziju i lako može biti internacionaliziran i na još višoj međunarodnoj razini.
“Belocrkvanske novosti” saznaju da je “Brankova grupa” u velikoj panici, jer je procijenila da jedan od izvršitelja njihovih kriminalnih naloga nije više pod kontrolom, a da postoji realna mogućnost da u jednom trenutku bude i krunski svjedok za kriminalne naloge koji su mu izdavani. Njegovim umorstvom uklonili bi opasnog svjedoka po opstanak kriminalnoga klana. Ali iz kuta mafije ovo je idealan trenutak za smaknuće Čupića, jer je pomenuti potencijalni svjedok kod velikoga broja uvjetno rečeno “neprijatelja” “Brankove grupe” potencijalno mogao da bude osumnjičen da ima motiva za organiziranje i izvršenja likividacije. U ovom trenutku je jedino izvjesno daje put od bliskoga suradnika i izvršitelja naloga organizirane kriminalne bande “Brankova grupa”, pa do njihove mete za odstrijel veoma kratak. Srbi za takve stvari imaju izreku: “Dala baba dinar da se uhvati u kolo, a dala bi onda i dva dinara da izađe iz kola, ali ne može.” Dakako, tko jednom uđe u mehanizam okrutne mafije, ne može izaći lako i bezbolno iz njihovih pandži, a da ne riskira da pokušajem izlaska iz mafije ne završi u zubima njenih čeljusti.
Dragan Ilić
HOP