Vučićevi kriminalci haraju Vojvodinom gore nego na divljem zapadu

0
9164
Organizirana kriminalna SNS razbojnička banda terorizira Banat i uživa zaštitu patrona mafijaške države i glavnog državnog terorista Aleksandra Vučića
Opće je poznato kako je Srbija leglo najjačeg organiziranog kriminala na divljem Balkanu. Nedavno smo pisali o mafijaškom i pljačkaškom klanu koji je strah i trepet u Kragujevcu u srcu Šumadije. Jasno, kazneno ne odgovaraju u gradu kojim stoluje kao kradonačelnik Radomir Nikolić, stariji sin Tomice, gedžanske četničke prikolice Nikolića. No, divlje horde gangstera pod zaštitom ratnih i poratnih zločinaca na čelu s glavnim bossom paradržavnog  podzemlja i velikodržavnoga nadzemlja i nasilja u Srbiji, glavom i ćosavom bradom u liku Aleksandra Vučića, podupire i još jedan iznimno opasni mafijaški klan. Oni haraju, pustoše, žare i pale južnim Banatom, poglavito Vršcem i okolicom. Nedavno su neki od njihovih probranih mafijaša bili i u akciji zastrašivanja, prijetnji i batinanja političkih neistomišljenika na lokalnim izborima u gradiću Lučanima u središnjem dijelu Srbije. Lokalni banatski mediji iz Bele Crkve i Vršca opširno su pisali i izvještavali o djelovanju zloglasne i opake “Brankove grupe” pod kontrolom Vučićeva druga iz djetinjstva i susjeda s kojim je odrastao u bloku 70 u Novom Beogradu. Riječ je o vođi bande “Brankova grupa” Branku Maloviću. On je glavni kolovođa i organizator te zločinačke grupe pod zaštitom kriminogenoga režima srbijanskoga diktatora Vučića. Malovićev glavni pomagač u radnjama zločinačke udruge i mafijaškoga kartela zvanog “Brankova grupa” je šef odborničke cirkuske i šarlatanske SNS stranke u Skupštini grada Beograda Mirko Rajković.
Taj frustrirani kompleksaš i propali i neostvareni nogometaš zonskih liga, negativnu gol razliku iz mladosti je poželio popraviti i nadoknaditi pod stare dane. I kao pravi pripadnik SNS sekte, ogrezao najdublje u najcrnji kriminal, on je i požudu seksualnih strasti ostvarivao i sa ženama i sa muškarcima. U SNS kartelu više ni sami nisu sigurni je li Mirko Rajković više varao zakonitu suprugu Biljanu sa ženama ili sa muškarcima u njegovim avanturama po južnom Banatu. Izvjesno je samo da je da taj originalni LGBT jadnik i bijednik najstrašnije prijetio i ucjenjivao životom jedva punoljetnu kćer belocrkvanskoga biznismena Dragana Tikića, želeći je nevinu i nedužnu ucijeniti da bude talac straha odmazde i osvete od strane SNS mafije i njene produžene ruke zvane “Brankova grupa.” Unatoč policijskim prijavama i policijskom očevidu, kriminalac Mirko Rajković nikad nije uhićen, kamoli zatvorski osuđen za teško kazneno djelo, kao ni svi ostali pripadnici “Brankove grupe” za cijeli niz najtežih kaznenih djela. Nema toga potpisanoga ili nepotpisanoga policijskoga izvida koji bi kriminalce ranga spomenutoga Rajkovića sudski procesuirali i smjestili u zatvor, jer je Srbija jedina država na svijetu u kojoj mafija sama posjeduje vlastitu državu na štetu poštenih i časnih građana te nesretne zemlje. Politički tjednik “Tabloid” iz Beograda glavnoga urednika Milovana Brkića donosi čitav niz pojedinosti o kriminalnoj “Brankovoj grupi”, te u nastavku prenosimo u cijelosti pisanje Tabloida o toj mafijaškoj skupini pod kontrolom i u organizaciji državnih terorista režima bolesnoga i poludjeloga Vučića.
“Organizirana kriminalna grupa u Vršcu, poznata pod imenom “Brankova grupa”, pokušala je ucjenama i prijetnjama organizirati podnošenje lažne kaznene prijave protiv novinara iz Banata, koji je objelodanio njihovo postojanje, kao i njihove aktivnosti. Otkrivenu “Brankovu grupu” čine ubojice, narko dileri, nasilnici, kriminalci, reketaši, lopovi. Aktivnosti “Brankove grupe” počinju listopada 2015. godine, ali većina članova grupe kao po pravilu je nazočna u raznim oblicima kriminalnih aktivnosti desetljećima unatrag. Specijalnosti su im utaja poreza, piramidalna otimačina, promet narkotika, reketarenje, divlje “privatizacije,” nelegalni promet akciznih roba, pljačke, pa čak i ubojstva. Neki su pravomoćno osuđeni, nekima se sudi u nedogled, a na neke se osnovano sumnja da su akteri teških kriminalnih radnji. Grupa je organizirana pod krinkom formalnog stranačkog SNS eksponenta sa terenskim zadaćama radi organiziranja nižih partijskih struktura na teritoriju južnoga Banata. Ali, brzo je postala organizirana kriminalna grupa s prevashodnim ciljem pribavljanja materijalne koristi na kriminalan način ucjenama, reketarenjem, iznudama. Moć ove kriminalne grupe prvenstveno je posljedica korištenja, točnije zlouporabe, “državnih” resursa. Te zlouporabe uvijek idu preko stranačkih SNS struktura, a sve pod firmom “iza nas stoji država i od gore je naloženo da postupimo po naredbi.”
“Brankova grupa”, kako je već rečeno, bavi se između ostalog, klasičnim reaketarenjem i iznudama. Sistem je jednostavan. Šalju se izaslanici mafije koji ostvaruju kontakte s pojedincima, za koje se procijeni da imaju novaca i sve kreće od “dobronamjernih savjeta”, upozorbi, nuđenja “pomoći”, pa na koncu do izravnih prijetnji, ako žrtva kroz prethodne faze ne podlegne i izdrži dotadašnje pritiske.Žrtve se uglavnom ucjenjuju nekakvim spoznajama o mogućoj vezi s utajom poreza, poslovanjem tvrtki, ljubavnim aferama, ali često i po uhodanoj shemi, koja obično ide na klasičan način kombinacija zastrašivanja, prijetnji i ucjena. Glasi najčešće ovako: možda si i čist, ali ako hoćeš mir i “zaštitu”, moraš nam dati dio, inače, “posrat ćemo ti se u život.” Sve one što ne pristanu na suradnju s mafijom, čekaju razni vidovi torture. To mogu biti medijske, fizičke, paradržavne metode maltretiranja, zaključno sa slanjem korumpiranih inspekcija u službi organiziranoga kriminala i utjerivanja reketa nedužnim ljudima. Kriminalna grupa je vrlo brzo došla do golemoga novca bez većih problema i otpora, što ih nije zadovoljilo. Dapače, postali su još agresivniji, pohlepniji i bezgranično osioni. “Brankovu grupu” čine dvije povezane skupine od manje od desetak bliskih pojedinaca i više desetina “terenskih izvršitelja općeg smjera.” U posljednje vrijeme bili su zauzeti kupnjom glasova za izbore i nasiljem nad političkom konkurencijom, ali usporedo s time, ne zanemaruju svoje redovite kriminalne aktivnosti. Bitno je napomenuti da ova mafija pod očiglednom zaštitom vladajuće Srpske napredne stranke, osim neprikosnovenoga vođe i organizatora Branka Malovića i njegovoga pomoćnika Mirka Rajkovića, u svome sastavu ima i više desetina pripadnika prave kriminalne vojske. Među njima se ističu Ž.S., kao marioneta i lutka na koncu grupe, zatim A.Č. mogući svjedok suradnik, Z.T. “državni službenik”, suradnik kriminalne grupe, M.A. koji je “svojevoljno” platio ulaznicu za ulazak u kriminalnu grupu, P.B. za kojega kažu da je lak za “održavanje”, D.S. ubojica i egzekutor fizičkih likvidacija ljudi u ime i za račun kriminalne grupe i D.Š.  kojem je zadatak “tipovati” po Vršcu i okolici.
Čime se hvali ministar policije Nebojša Stefanović, kojega politička oporba radi njegove policijske nesposobnosti iz sprdnje zove nadimkom Slina, kada njegova SNS stranka njeguje i daje poticaj ovakvim kriminalcima? Vršac s okolicom je pod okupacijom, kakva nije zapamćena ni u vrijeme nacista. Mirni, pošteni i časni ljudi opravdano strahuju od nasilja ove bande, a nema ih tko zaštititi. Sve je u rukama mafije “Brankove grupe” i policija i odvjetništvo i suci.Rade što hoće i pravo je čudo da već i službeno nisu proglasili postojanje prve kriminalne republike u ovom vojvođanskom kraju. Prije tri godine teško je ranjen u centru Vršca Slobodan Banašević, vlasnik taxi udruge i lanca kladionica, nakon čega je bježeći autom da si spasi živu glavu bijegom pred jurnjavom i potjerom motoriziranih atentatora, pregazio u vratolomnoj vožnji radnicu općine i prolaznicu pokraj kolovozne trake Biljanu Mihajlovski, a kasnije je i sam od posljedica ranjavanja u pucnjavi i preminuo. Bilo je to u razdoblju kad se oko Vršca i njegovih gospodarskih resursa počeo oblizivati Andrej Vučić, mlađi brat Aleksandra Vučića. Otkad je Banašević usmrćen i trajno nestao kao nekakav faktor u Vršcu, od tad je zavladala “Brankova grupa,” preciznije od listopada 2015. i njihov teror nad gradom traje i sad. Nije teško pretpostaviti da je Banašević bio neobuzdan, a naprednjacima je trebao netko isto tako nasilan, kao što je bio pokojni Banašević, ali i poslušan što on nije bio do kraja, te je zato i platio glavom SNS mafiji. Pao je izbor, pala je i glava. Izgleda da se danas i “Brankova grupa” otela njenim SNS utemeljiteljima, ili su ih u SNS-u baš tako i zamislili.”
Dragan Ilić iz Beograda za HOP
HOP