‘Predstavnik Srba u Bujici iznio netočne podatke i nazvao nas obitelj iz mješanog braka, pa nismo mi mješano meso!’

0
12564

Mogu reći da sam zgrožen kako se s mojom sudbinom i obitelji manipulira. Godinama nam nitko ne želi pomoći, državne službe i njihove službe koriste nas za političke obračune, a predstavnici Srba godinama zaobilaze.

Mi danas ne bi bili živi da se sami ne borimo kao lavovi svih ovih godina i ne prijavljujemo svaki slučaj policiji. Ali i tu nas na svakom koraku koče.

U ovih par godina uz nas stoji isključivo portal HOP, jer smo obespravljeni. Odjednom je politički bitno promovirati neku novu srpsku opciju, ali i dalje nas držati u vatri.

Na Bujici već godinu dana znaju za moj problem, i divljanje SDSS-ovaca prema nama. Urednik HOP portala i Velimir Bujanec dogovorili su prilog u kome sam ja jasno prozvao sve političke aktere. Prilog je snimila Mateja Jozelić ali nikad nije prikazan, a u njemu sam govorio kako su mi Srbi prijetili  silovanjem osam godina stare kćeri. Pa što se to treba dogoditi da se prikaže prilog?

Dan prije posjeta predsjednice obišao nas je Nenad Vlahović ispred srpske stranke i donio poklone od Hrvata na kojima  se zahvaljujem.

U današnjoj emisiji Bujice Nenad Vlahović iznosi potpuno krive podatke u svezi toga. Mi smo  od donatora koji su htjeli biti anonimni donatori dobili donaciju koju je Vlahović donio do nas.

Prilog Z1 u kojem se to govori je isječen i nepotpun, a u Bujici se iznosi cifra  donacije za kupnju cijelog stada ili 6000 kuna vrijednosti, što je netočna. U emisiji se spominje cifra od 15000 kuna koja je darovana u tri srpske obitelji prije katoličkog Božića od strane tih donatora. Ne želim  slušati priču da novac od donacija je završio kod mene kada nije u toj vrijednost, a za ostale obitelji ne znam da li su dobivale novac ili samo pakete.  Dobio  sam donaciju od 2000 kuna, i dva  paketa.  Gospodinu Vlahoviću sam dao popis šest ugroženih obitelji da ih obiđe, ne znam zašto ih sve nije obišao, koliko sam vidio obišao je dvije obitelji i moju, te je nekom siromahu na cesti dao jedan paket, kao i ovim Srbima u tom selu.  

Za dobiven novac kupio sam dvije ovce i dva janjeta, a ne 3 ovce i 6 janjeta. Zahvaljujem se na donaciji, ali valjda bi donator trebao znati činjenice. Nisam nezahvalan, već osoba koja u tome svemu je najmanje sudjelovala sad sebi pripisuje zasluge.

I po ovce za dobivenih 2000 kuna išao sam u Generalski stol da bi novac najbolje iskoristio. Donatorima puno hvala, ali predstavnik Srba koji je donio donaciju u njihove ime ne govori istinu na Bujici.

U emisiji nas se spominje kao mješovitu obitelj, kao da smo mješovito meso bez imena. Netko tko ti pomaže valjda treba reći ime i prezime obitelji iz čistog poštovanja ili je sve ovo cirkus da bi na meni gospoda dobivala poene?  Iskreno žalim da se naše ime koristi za promociju srpskog predstavnika Nenada Vlahovića.

Nama treba zaštita od pomahnitalih ekstremista, a ne da budemo nečija politička kampanja.

Silno poštujemo pomoć Ive Vranića Buve koji kao hrvatski branitelj više pomaže od svih srpskih stranaka i pojedinaca zajedno.

Nadam se da će sada i urednik Bujice shvatiti da svaki život obitelji koja voli ovu zemlju vrijedi, te da će konačno pustiti prilog u kojem iznosim strašne činjenice protiv srpskih ekstremista na Banovini.

pismo obitelji Dragić iz općine Gvozd

HOP