Policija donosi optužne prijedloge na osnovu prijave četnika iz Srbije isti dan, a na prijave protiv njega ne reagira tom brzinom!

0
12128

Mile Galogaža četnik iz rata, logorski batinaš koji je prebijao u ratu branitelje, zlostavljao civile muslimane i Hrvate,a nakon rata dobio obnovu, danas je cijenjeni građanin ili turist iz Srbije koji radi što želi u općini Gvozd.

Na njegovom imanju je pronađen pištolj sa prigušivaćem nedavno, prijetio je često obitelji Dragić, iživljivljavao se na stoki od obitelji Dragić, upadao na posjed Dragićevih, a za sva ta zlostavljanja nije bio kažnjen, pa možemo reći da je njegovo ponašanje u SAO Krajini i danas potpuno isto i bez posljedica za njega. Danas je on prijavio obitelj Dragić da ga ona naziva četnikom. Policija nije zaštitila Dragićeve, pa ni sud, a u takvim slučajevima kada država ne reagira kako zakon propisuje, narod se može zaštiti sam. No, to Dragići nisu učinili.

Policija je nakon svih prebijanja branitelja u ratu i divljanja ovog manijaka u miru odlučila štiti njegove interese! Dragiće se izluđuje, a država ovog batinaša štiti kao mirnog građanina, iako je on građanin Srbije. Slučaj Kajkić i slučaj Dragić je potpuno ista priča. Dirnuli su u Biro Krajine, u pupovčev kadar i prljava mreža radi svoj posao…

Ali tu nije kraj sramote, branitelju, kojem su četnici pobili jedan dio obitelji, jedan dio pretukli danas policija uručuje optužni prijedlog za djelo iz travnja prošle godine.

Na uviđaj policija nikada nije izašla, pa je vjerojatno po toj logici za vjerovati na riječ osobi koja je nazvala policiju iz Velike Gorice u Gvozd te je posvjedočila ono što nije vidjela  i time je stvorena osnovana sumnja za kazneno djelo?!

S druge strane kada obitelj Dragić prijavi susjeda uz materijalne dokaze ili npr. svjedoke za prijetnje silovanjem djeteta od 8 godina, policija ustanovljava da nema elemenata kaznenog djela!

Optužni prijedlog pokrenula je osoba iz Velike Gorice, a koliko znamo taj grad je 80 kilometara od njegove kuće pa nije jasno kakva saznanja ima prijavitelj, jer svjedok ne može biti. Ista osoba već je jednom lažno prijavila našeg branitelja i poslije priznala da branitelj nije nanio ozljede toj osobi. To se i na sudu dokazalo. Na osnovu ove prijave socijalna služba je nagovarala maloljetno dijete da mu baš ta osoba bude skrbnik. Prijava je iz travnja prošle godine i baš se aktivira u isto vrijeme kao i prema Dragićevima. Policija na taj poziv od prošle godine nikada nije došla na uviđaj, te je sada deplasirano išta provoditi. Prema djetetu nije provođeno nikakvo nasilje, niti je dijete bilo akter situacije, pa je nejasno zašto bi netko oduzimao skrbništvo nad djetetom kojem treba godina do punoljetnosti! 

Pretpostavljamo da se na branitelja vrši pritisak jer je davao izjave za naš portal kao i obitelj Dragić. Želi se prikriti nerad policije kojoj ne odgovara ova situacija. Kao i u slučaju novinarke u Sisku nedavno, kada je policija glumila nekakvo zastrašivanje tako i u ovim slučajevima se ponavlja slučaj Kajkić.

Policija daje optužni prijedlog osobi godinu dana nakon samog slučaja, nije nitko iz policije tada došao na uviđaj kada se navodno događaj zbio, prijavu je napravila osoba koja je već jednom prijavila lažno istu osobu, a u slučaju Dragić policiju je zvala obitelj Dragić zbog iživljavanja nad njihovom stokom od strane Galogaže, a prijavu je zaradio otac obitelji Dragić od zlostavljača!

Nije li sve ovo zastrašivanje istog tipa kao slučaj Kajkić, slučaj novinarke?

HOP