Pokušava li HDZ uništenjem koalicije oko Ruže Tomašić dodvoriti se briselskim mešetarima, koje je Ruža dobro namučila…?

0
11025

FB_IMG_1547032929613

Piše urednik Igor Drenjančević

Već danima čitam tragikomične komentare na desnici, bar tako se zovu ljudi koji na fb traže ujedinjenje desnice. To što se desnica ne ujedinjuje krivi su novinari, a poglavito naši jer objavljuju sve nebuloze tzv. lidera desnice. Kada čitam komentare desničarskih političara ponekada se pitam sastavlja li te misaone rečenice Beranrdić…

FB_IMG_1553724949183

Pa krenimo redom…godinama se raspravlja da li je pozdrav ZDS ustaški ili nije. Hasanbegović nekada govori jedno, a nekada drugo…ali nije jedini.

 

Screenshot_20190404-153919_Chrome Screenshot_20190404-154149_Chrome

Ako to primijetite onda ste udbaš. Ne volite odmah Hasanbegovića ili želite razoriti desnicu. Čista nezrelost birača. Svaka kritika pa i onog tko ti je najbliži može uroditi promjenom osobe. Ako nekoga slijediš bez stava zašto očekuješ da on to razumije?…

Što se tiče Neovisnih, oni su najavili da neće ići sa nikim u koaliciju jer ne žele se umazati sa ničijim političkim greškama. Meni se to tada činilo jako mudro. Opasno ali i mudro. Vidjet će svoju stvarnu snagu i moć na terenu na izborima. Ali brzo su se poljuljali…

Screenshot_20190402-200857_Chrome

U HNS-ovom Dnevnom to se potvrdilo i od Hasanbegovića…Što će njima Ruža Tomašić, mogu oni daleko i bez nje…

 

Screenshot_20190404-153822_Chrome

Ali onda dolazi do silnih grešaka Neovisnih u komunikaciji sa medijima. Ruža Tomašić ispada za njih pedro kojeg će razvaljivati, ignorirati, iako je ona u EU parlamentu više puta podigla neku  inicijativu nego što Sabor to čini u zadnjih 10 godina. Zašto je ona za Hasanbegovića relacija SDP-HDZ?

Pa to su politički zombiji koji dižu ruku kako šef traži…

I gle onda čuda. Neovisni koji žele sami na izbore ne izlaze na izbore u Lici kako ne bi naštetili HSP-u… I ovako loš rezultat HSP-a bio bi još gori da su oni došli na izbore sa svojim kandidatima, pa bi Starčević možda i ljosnuo sa vodeće pozicije u HSP-u.

To znači da misle na nekoga drugoga i to nema veze sa neovisnošću. Prije tog događaja napravili su gaf i osigurali kvorum kradezeu, pa je to jedva Bujanec ispeglao…sve je izgledalo da su glasali protiv čisto formalno, a kvorumom su utopili INA-u. Izvlačili su se tada na Bernardića, kao što se danas izvlače na Ružu Tomašić.

I na kraju opet pogazili riječ da neće s nikim, te su ušli u kolo sa najkontraveznijim Starčevićem, koji želi zabraniti sve stranke koje u sebi imaju naziv HSP. Tu je naravno na udaru AHSP Dražena Keleminca, koji svakodnevno otkriva afere u HSP-u i optužuje vodstvo stranke. U prijevodu Starčević je zaratio sa svim pravašima koji nisu u HSP-u. Bogme komunistička metoda. Hasanbegović je ignorirao Tomašiću i za to nije nitko kriv osim njega. Kult ličnosti zaostao iza Tita stvorio je plodno tlo za manipulacije koje se događaju na desnici, a krivci bi trebali biti novinari. Esih tvrdi da ih se s pravom svi boje?! Njihov koalicijski partner tvrdio je da neće biti skidanja ploče HOS-a u Jasenovcu, pod cijenu života, a ploča je bez problema skinuta. Sad je frka oko mise na Bleiburgu, pa nisu li to parametri jada ove desnice? Srpska policija mlati inspektora Kajkića, a hrvatska  branitelja Pajčića… Vrginmost je bez problema ponovo postao centar četničije.

Čega se bojimo? Da malo radite ovako-malo onako? To će vas dovesti do cilja? Svađanje desnice? Tomašićka se ne svađa s nikim i traži ujedinjenje. Znači ona pragmatično zbori. Ostali krive novinare. Koliko su puta Neovisni bili aktivni u Saboru, koliko su puta održali konferencije za novinare? Ako izuzmemo Glasnovića, bilo bi to premalo za jedan ozbiljan rad…Čemu onda drvljem i kamenje po Tomašićki?

Ako neće biti Tomašićke u EU parlamentu europska birokracija će odahnuti…jer ostali parlamentarci ne bore se niti približno za nove ideje kao Tomašića i to joj treba priznati ma tko što mislio. Ona je vrjedniji izbor od ponuđenog na desnici, pa je Hasanbegovićeva priča o njoj bez osnove…

 

Pitamo se zašto je na desnici takvo stanje?

Pa nije to od jučer. Pogledajte komentare tzv. desničara o Tuđmanu, optužuje ga pravaška ekipa da je ubijao ili zapovijedao ubojstva na Križnom putu. Ako je tako zašto to ne govore Leljak, Jurčević, Vukić, Matković…O njemu to ne govori niti prosrpska levica.

Pusićka i Paraga se slažu da je Hrvatska bila agresor u BiH. Optužbe prema Tuđmanu su slične, ali njoj se zamjera takav stav, dok Paragi odobrava. Tako je i sa ostalim. Tako je i u slučaju Merčep gdje odvjetnik Ujević nije tražio svjedočenje Parage u slučaju Merčep, ali se ono nažalost dogodilo i otežalo položaj Merčepa.

To je čisto šizofreno stanje u kojem desnice uopće nema, a ljevica je jedinstvena, moćna i bogata. I zato vladaju državom, a HDZ sve više skreće ulijevo gdje ima više love…

Izjavama Hasanbegovića i Esih u zadnje vrijeme desnica još više pada, a i Bujanec sve manje ima želje spašavati takve ispade…kada se sve zbroji kritika desnice u ovom trenutku može probuditi desnici da konačno počne misliti svojom glavom, jer ovakvim ponašanjem je lutka na koncu kradezea, koji nikada nije bio jači i odurniji.

HOP