Presuda Sanaderu je po Jandrokoviću ‘dokaz funkcioniranja pravosuđa’-ili je strah da ne progovori?

0
4234

Jandroković ocijenio je da je presuda Vrhovnog suda bivšem premijeru Ivi Sanaderu na šest godina zatvora dokaz da je pravosuđe nepristrano i da nitko nije iznad zakona.
“Presuda Vrhovnog suda je presuda jednoj osobi, čovjeku s imenom i prezimenom. To je dokaz da je pravosuđe nepristrano. Riječ je o čovjeku koji je u vrijeme počinjenja djela bio predsjednik i HDZ-a i vlade i slažem se da je to i za društvo poruka koja nije dobra, ali isto tako je poruka da nitko nije iznad zakona i da hrvatski sudovi rade svoj posao”,

Je li to bio zadatak Vrhovnog suda u službi HDZa, da uvjere javnost kako pravosuđe odlučno radi svoj posao i bez utjecaja politike?

 

Ili su se počeli bojati Sanaderovih javnih istupa?

Ustavni sud RH  oglušio se na više ustavnih tužbi u svezi „ratnih zločina“ zv Lora-1 i Lora-2 i na tužbeni zahtjev Emilia Bungura za zaštitu njegovih ljudskih prava, te  odbacio njegove tužbe za uspostavu zakonitosti!

201

Pravna struka zapanjena je činjenicom da Ustavni sud RH diskriminira Hrvatske branitelje ne želeći dokinuti njihova suđenja koja su izvan ustavnopravnog poretka! Hrvatski branitelji su danas u istoj pravnoj poziciji kao i predratni Komunisti kada ih je Kraljevina Jugoslavija 1929 stavila izvan zakona i progonila kao divljač, sklopivši predhodno 1928 tajni Sporazum o političkoj suradnji sa HSP-om!!!

Ustavni sud RH je otklonio primjenu krivotvorenog zakona u korist okr.Ive Sanadera, budući taj zakon nije bio na snazi inkriminirane 1994, jer su sudovi pogrešno primijenili KZ/97!

Međutim, Ustavni sud RH tužbe okr.Emilia Bungura neće niti da razmotri već ih odbacuje!! Zašto pravosuđe provodi segregaciju među Hrvatima jer protupravno okrivljeni Emilio Bungur kao vojnik nema pravo na ustavnopravnu zaštitu dok Ivo Sanader kao političar, ima!!!???

Notorno je za sve kriminaliste i pravnike u Republici Hrvatskoj da su tijekom 1992 Vojni sud i Vojno tužiteljstvo u Splitu, vodili kazneni postupak protiv uhićenih ili zarobljenih pripadnika Srpskih paravojnih postrojbi za kaznena djela „oružana pobuna“, „terorizam“, „špijunaža“ i dr , ali po Krivičnom zakonu Republike Hrvatske, NN-9/91, koji je bio na snazi u inkriminirano vrijeme 1992!

Upravo je autor protupravne optužnice K-DO-131/01 Mladen Bajić kao ŽDO u Splitu, 10 godina ranije, podnio 1992 optužnicu kao zam.Vojnog tužitelja u Splitu protiv 44 osumnjičenika pripadnika Srpskih ŠTDG Srpskih paravojnih postrojbi, i to dana 14.09.1992, tereteći ih po čl.236.f. Krivičnog zakona RH/91!

197

Međutim, 10 godina potom, na poticaj političke vlasti, izvrće kriminalistički utvrđeno činjenično stanje iz 1992, te diskriminira i optužuje Hrvatske branitelje po lažnom, krivotvorenom zakonu OKZRH/93, koji je podvaljen u pravni sustav godinu dana nakon navodne inkriminacije!

Zašto se protiv Srba primjenjuje zakon koji je bio na snazi 1992 a protiv Hrvata primjenjuje se zakon koji nije bio na snazi iste te 1992, već neki naknadno krivotvoreni??? Hrvati i njihovi branitelji ponovo su prevareni! Istinu je govorio Nikola Pašić 1918, nakon Ženevskih pregovora na kojima je prevario Hrvate u „Jugoslavenaskom odboru“, govoreći: „Dok Hrvati shvate da su prevareni, prošo voz“! Nakon pobjede u Domovinskom ratu 1995 uslijedila je „Obmana Hrvata pred Haaškim tribunalom“ gdje im se sudilo na temelju lažnih transkripata i lažnih svjedoka uz podvaljene dokaze o zločinima a koje podvale traju do danas i na našim sudovima! Od 2000 do danas teče u Hrvatskoj kriminalizacija Domovinskog rata!

Nada Landeka

HOP