Tomasović prozvao liječničku komoru za neregularne izbore

0
1947

POŠTOVANI KOLEGE LIJEČNICI!

 

Izborna prevara na Hrvatski način od strane sadašnje nelegalne vlasti HLK je u punom tijeku, pa nemam drugoga načina nego obratiti Vam se ovim putem. Na žalost ne postoji drugi način da dobijete istinitu i točnu informaciju oko izbora za predsjednika i upravna tijela naše liječničke komore nego ovako. Kako znate komora je nelegalno uzurpirana od strane šačice liječnika koji komoru vide kao svoju kravu muzaru i nemaju namjeru provesti demokratske izbore po standardima kakve poznaje cijeli civilizirani svijet, nego po sistemu sukna i škare, a oni krojači. Grčevito se bore za opstanak na vlasti u komori iz samo jednoga razloga, a to je NOVAC koji dijele i upravljaju njime sami oni. Komora ima naime između 20-30 milijuna kuna godišnje koje oni moraju potrošiti u tekućoj godini jer su neprofitna organizaciji. Kako se nisu mogli dogovoriti koliko kome i kako, tako su se i posvađali između sebe. Niti u jednom trenutku im nije bila važna briga o kolegama liječnicima, njihovom standardu niti su pokušali raditi ono što rade sve komore na svijetu, a to je odrediti minimalnu satnicu rada liječnika. Onaj tko nije bio u prostorijama Komore toplo bi mu preporučio da pođe u razgledavanje jer takvih ureda se ne bi posramio ni Wall Street, a bome niti 5. Avenija u New Yorku. Takve urede sam još vidio samo na televiziji kod Bobby-a Axelroda u Billionsima. Bit će Vam lakše dragi kolege liječnici kada vidite kako se ipak naš novac troši sa stilom.

 

Prošli petak Komora je poslala samo nekim liječnicima obavijest da se raspisuju izbori. Naravno nisu poslali svima nego samo svojim pouzdanicima umreženih preko Hubola ili preko ostatke mreže nastale radom bivšeg predsjednika HLK kojega su vješto potjerali.

Izborni proces je smišljen tako perfidno bezobrazno poput kazina s namještenim stolovima gdje uvijek izlazi broj 17, ali Vam krupje ne da stavite na taj broj jer ga na tabli ruleta jednostavno nema. Brojevi idu 15,16,18,19, ali nema 17. Ovakav izborni proces nije niti u Sjevernoj Koreji.

Sada ću Vam objasnim kako izborna prevara funkcionira.

Možete glasati na dva načina :

1. način internetom putem izbornog programa AKD-a, liječničkim iskaznicama koje umetnete u čitač.
2. način dopisno.

1. načinom putem AKD-a ne može se još uvijek glasati, jer program jednostavno još ne postoji, nije u funkciji, nije certificiran, nije isproban i daleko je od uporabne verzije. Dalje, ne postoji internet pete generacije koji bi podržavao sigurnost takvog glasovanja (tako kaže naš ministar Kuščević, a ne ja). Kada bi sustav i bio u funkciji svi bi morali kupiti elektronski čitač kartica i time se ne dovode svi liječnici u isti položaj.
Ali nema problema oko toga jer nema ni programa niti se možete s vašom karticom ulogirati i gdje, a kamoli u nekakve programe koji ne postoje. U slučaju da nekim čudom proradi to glasovanje elektronskim putem, glasovati bi mogli samo oni liječnici koji imaju novu iskaznicu. Nju su prvo dobivali samo pouzdanici iz njihovoga kruga i to isporukom na radnom mjestu, a svi ostali je mogu dobiti samo ako osobno dođu u Wall Street, pardon Tuškanovu u sjedište Komore da je osobno uzmu ili ništa od ikakvoga glasovanja.
ZNAČI ELEKTRONSKO GLASOVANJE NIJE MOGUĆE NITI ĆE ITKO MOĆI GLASATI TIME PUTEM. LAŽ I IZBORNA PREVARA.

2. način je još bezobrazniji. Vijest da su izbori raspisani nije objavljena nigdje osim na njihovim stranicama, nisu svim liječnicima poslali mail s obavijesti o raspisivanju izbora, nego samo nekima. Naravno svojima!
Ako ipak nekako saznate da su izbori i dovoljno ste željni pravde i poštenja onda morate zatražiti od Komore da Vam se odobri dopisno glasovanje, ali samo ako ste zahtjev za glasovanje dostavili u Komoru do 19.4.2019. Nije dovoljno da pošaljete preporučeno do 19.4., nego mora fizički doći u Komoru do 19.4. jer se inače odbacuje.

 

Normalno bi bilo barem da se glasački listići automatski šalju na kućne adrese članova, nego ovako. Ali od normale ovdje nema ništa.
Član koji npr. nema iskaznicu ili se želi osigurati od neželjenih tehničkih problema tijekom elektroničkog glasovanja, uskraćeno mu je pravo glasa ako slučajno nije dobio pravovremenu informaciju.
GLASAČKI LISTIĆI NEĆE DOLAZITI AUTOMATSKI NA VAŠU ADRESU.
Zahtjevi za dopisno glasovanje koji će stići iza navedenog datuma 19.4, vise neće biti uvaženi.

Kolege liječnici ako je Vama sve ovo svejedno i ne želite biti gospodari svoje sudbine i ne upravljati svojim životima i našom liječničkom komorom, ispričavam Vam se i želim Vam sve najbolje gdje god bili u budućnosti od Irske do Koreje, ali ako Vam nije svejedno? Nemojte dozvoliti šačici uzurpatora da upravlja našim sudbinama.

Ne tržim niti da glasate za mene niti mi je važno da budem nekakav šef komore, ali MOLIM VAS učinimo barem da imamo slobodne, demokratske izbore proveden u jednom danu s minimumom izbornog standarda, a ne ovaj cirkus koji nam se nameće!

Dr. Hrvoje Tomasović

 

HOP