Skandalozno: Na dan sjećanja na logor Vojnić, srpski logorski čuvar i batinaš bio 15 metara od žrtava logora!

0
11080

Logor Vojnić je jedno od najstrašnijih mjesta iživljavanja nad civilima Hrvatima i muslimanima, kao i nad vojnicima Hrvatima i muslimanima. Godinama su srpski političari u Hrvatskoj tražili da se makne ploča koja to dokazuje, tvrdeći da se sve izmišlja, prvi je o tome pisao naš portal jer smo glavnog svjedoka zločina upoznali tijekom boravka na Banovini.

hdz t

Znači  srpski političari tražili su da se prikrije ratni zločin, kako bi se prikrilo srpske zlotvore i niti jedan srpski političar nije odgovarao kazneno zbog prikrivanja ratnih zločina i svjesnog širenja mržnje na taj način.

Ove godine delegacija logoraša predvođena svojim predstavnikom za Banovinu I.L. i ostale delegacije predvođene I. Turudićem iz Splitsko – dalmatinske županije položile su vijence, te održale govor, ali mediji se nisu odazvali na poziv logoraša. I to je skandalozno. Turudić je izjavio da se jedan od čuvara logora nalazi u mjestu Slavsko polje, te normalno živi, bez posljedica za svoja djela.

Dok je Turudić to govorio nije niti slutio da je logorski čuvar Mile Galogaža zvani Bure samo 15 metara od njega u kafiću Kum i slušao je što Turudić govori. Tog lika policija i naše službe štite, iako svako malo namjerno proizvodi  nasilje po selu. Isti se čak ne nalazi na optužnici za zločine u logoru, niti se vodi protiv njega proces kao za ostale zlotvore u Rijeci na sudu. Neki izvori tvrde da je on svjedok pokajnik, te je zato sigurna u sve što čini, a da napada obitelj Dragić iz toga sela kako bi bio manje sumnjiv srpskim ekstremistima. Kako bilo prozvani lik, o kojem je govorio Turudić nalazio se 15 metara od žrtava tog logora. To govori o jadu ove države.

U samom logoru srpska gamad se monstruozno iživljavala nad logorašima, svjedok tvrdi kako su im stavljali Srbi ricinus u hranu, te su logoraši imali stalne proljeve, a nuždu su svi obavljali u jednu kantu, te je užasno smrdila sobica od 5-6m2 u koju bi srpska gamad ugurala 15 osoba. Na kraju bi ih poljevali šmrkom da taj smrad operu.

Jedan od tih logorskih stražara bio je i M. Galogaža koji danas provocira mirne građane, a policija iz općine Gvozd ga godinama štiti.

U šumi  Kalovi, ubijeno je desetak logoraša odvedenih iz logora, a u samom logoru je ubijeno četvro ljudi. Logor je osnovao zločinac Đuro Škaljac i Tošo Pajić, danas bliski Miloradu Pupovcu.

Na području Magaričevca ubijeno je 38 osoba, među kojima je majka s djecom ,  likvidaciju je napravila grupa Pauk,  jer nije bilo mjesta u logoru Vojnić. Ubijeni su tek punoljetni ili maloljetni muslimani.

Svjedok je odveo naše kriminaliste na samu poziciju, ali se do danas nikome od srpskih zločinaca nije ništa posebno dogodilo.

HOP