Merčep- novi moždani udar: ‘Živ neću izaći iz zatvora’

0
23657

Prije par dana Tomislav Merčep završio je u Sisačkoj bolnici, kako nam kaže naš izvor radi se o moždanom udaru, Merčep je u jako teškom stanju. Svjestan, ali ne govori.

Sa Merčepom smo porazgovarali prije mjesec dana o njegovim zatvoreničkim danima. Teško se kretao, ali je bio vrlo visokog duha, nasmijan, gord i ponosan kao osoba. Stalno se šalio, pa i na svoj račun; “neću živ izaći iz zatvora, previše ja toga znam” (uz smiješak nam je rekao Merčep), a mi smo zaključili iz našeg razgovora sa njim koliko je ovaj pritisak oko njega opasan, jer za razliku od drugih Merčep ne govori napamet, već dokumentira svoje teze.

Nakon razgovora sa njima shvatili smo zašto ima toliko neprijatelja, jer vrlo otvoreno svima govori detalje iz svoga političkog života i zna mnogo o današnjim političarima. Naravno da mu se tu uvuklo dosta ljudi pod kožu koji su ga poslije ocinkavali udbašima, koji i danas kontroliraju zemlju .

Zbog toga on i ne može dobiti pomilovanje jer bi bio opasan za neke političke protagoniste. Predsjednica je mnoge pomilovala, ali njega ne smije, jer bi ju razapeli prosrpski mediji, a zapravo je to igra našeg podzemlja koje je u strahu od Merčepa.

HOP