Kovačević: “Diplomacija je znala da se sprema zabrana mise na Bleiburgu ”

0
4055

VIDEO! Pero Kovačević u Bujici: “Tko je Šeks da zabranjuje zastavu HOS-a na Bleiburgu?! Treba mu oduzeti čin generala!”

 

Odkud pravo Vladimiru Šeksu da zastavu HOS-a, ali i drugih ratnih postrojbi pobjedničke Hrvatske vojske proglašava nelegalnima u Austriji – zapitao se u Bujici na Z1 pravni stručnjak Pero Kovačević.

 FB_IMG_1557439909346

Reakcije na izjavu Vladimira Šeksa ”Sve ono što asocira na ustaštvo, pa tako i zastava HOS-a nije dopušteno…” ne jenjavaju. Pero Kovačević, inače nezavisni kandidat na listi Hrvatskih suverenista za Europski parlament, žestoko je, osim Šeksa, prozvao i Generalski zbor: –Očekivao sam da će Generalski zbor reagirati na Šeksovu izjavu. Očekivao sam da će i mnoge braniteljske udruge reagirati… Zvalo me mnogo branitelja i rekao sam im – pa tko je Vladimir Šeks da s austrijskim vlastima dogovara da su zastave pobjedničke Hrvatske vojske protuzakonite?! Tko mu je dao to pravo?! Pozivam branitelje da zatraže da se Vladimiru Šeksu oduzme čin generala! Kakav je to general?! Znamo kako je dobio taj čin… Kako taj ‘general’ može ratne stjegove proglašavati protuzakonitima?! Austrija ne može zabraniti naše zastave jer takav zakon naprosto nemaju.

 FB_IMG_1556981642524

ŠEKS ĆE OSTATI UPAMĆEN PO IZJAVI ‘LOCIRATI, IDENTIFICIRATI, UHITITI, TRANSFERIRATI…’

 

Vladimir Šeks će biti zapamćen u povijesti po izjavi ‘locirati, identificirati, uhititi i transferirati’, kojom je pokrenut lov na generala Antu Gotovinu – rekao je Kovačević i nastavio: – Kao što tada Šeks izjavu nije dao bez dosluha s politikom, s Mesićem i Sanaderom koji su bezpogovorno izvršavali sve naloge Carle Del Ponte, tako ni sada, u slučaju Bleiburga, ne daje izjave bez da se prethodno konzultirao s Plenkovićem i Jandrokovićem ili predsjednicom.

 

Nema Šeks grižnje savjesti niti se može pogledati u zrcalo,” izjavljuje Kovačević i prisjeća se dana kada se radila hajka na generala Gotovinu: “Osovini Mesić – Sanader – Šeks bio je cilj svih ciljeva strpati naše generale, pa tako i Antu Gotovinu u Haag. Baš ih je bilo briga za proces i suđenje, nisu se nimalo brinuli, kao što se nisu brinuli ni za suđenje šestorki iz Bosne i Hercegovine… Njih je samo zanimalo da uhite Gotovinu kako bi ušli u EU, govorili su narodu da će teći med i mlijeko… Tako je i sada s ovim zabranama na Bleiburgu – dodvoravaju se europskoj ljevici i zelenima, dodvoravaju se Bruxellesu, a ne štite hrvatske nacionalne interese, niti dignitet Domovinskog rata.”

 

Po Kovačevićevom mišljenju, glavni krivci za zabrane koje se žele provesti na Bleibuškom polju nalaze se na Zrinjevcu, u hrvatskoj diplomaciji i medijima, dok tek manji dio krivnje pripada lokalnoj koruškoj lijevoj vlasti.

 

HOĆE LI ZABRANITI I SLUŽBENU ZASTAVU POČASNOG BLEIBURŠKOG VODA?!

 

“Diplomacija je znala da se sprema zabrana mise na Bleiburgu,” uvjeren je Pero Kovačević i navodi: ”To je komemoracija stotinama tisuća ubijenih Hrvata, a hrvatska diplomacija baš ništa nije radila na tome da se problemi na vrijeme preveniraju, jer je očito da im to sve odgovara! Plenković je sve znao, znala je cijela Vlada, a posebno Ministarstvo vanjskih poslova… Da se s Austrijancima radilo kako treba, ništa od svega ovoga ne bi se dogodilo. Da smo suverena država i da imamo takvu vlast, onda bi ravnopravno razgovarali s austrijskim vlastima i rekli im činjenično stanje. I komemoraciju bi dalje vodila Hrvatska biskupska konferencija, a ne da sada Vladimir Šeks skupa s njima, uvodi zabrane…”

 

Na pitanje voditelja što se to promijenilo u zadnje dvije godine da odjednom nekome smetaju zastave HOS-a, ali i mnoge druge, uključujući i povijesnu koje su se bez problema vijorile na svim ranijim komemoracijama, Kovačević je odgovorio: – Promijenila se vlast u Hrvatskoj i Plenković je ušao u koaliciju s HNS-om i SDSS-om! Problem je u protunarodnoj hrvatskoj vlasti, a ne u austrijskoj državi.

 

Svi problem s Bleiburgom proizašli su iz hrvatske kuhinje,” tvrdi Kovačević i nastavlja: “Prvo su imali namjeru pod komunističko-liberalnim pritiskom udariti na ratno znakovlje i stijeg HOS-a. Hvala Bogu, dokazali smo im da je to legalno znakovlje pobjedničke Hrvatske vojske. Nema toga tko u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje može oduzeti ratni stijeg HOS-a! Otkud pravo Vladimiru Šeksu da to radi? Tko mu je to dopustio?!”

 

Po Šeksovoj logici, rečeno je u emisiji, na Bleiburgu bi mogla biti zabranjena i službena zastava Počasnog bleiburškog voda, jer i ona, ako se sluša Šeksa – može nekoga asocirati na ustaštvo.

 

AKO SU TITOVI PARTIZANI OSLOBODILI ZAGREB, PROTIV KOGA SMO ONDA RATOVALI ‘91. GODINE?

 

Kovačević je u drugom dijelu emisije komentirao 08. svibnja: – Ako su Titovi partizani oslobodili Zagreb ’45. zašto su onda hrvatski branitelji ginuli 1991. godine?! Za što su se i protiv koga borili?

 

Mnoge su oni ‘oslobodili’ i lišili života, uzeli im imovinu,” podsjeća Kovačević i navodi činjenice: ”Oko 960 skrivenih masovnih grobnica nalazi se u Hrvatskoj i to su službeni podaci MUP-a. Što se tiče Zagreba, tu ih je do sada utvrđeno 46. Nažalost, danas u glavnom hrvatskom gradu hodamo po kostima naših ubijenih ljudi.”

 

Gost Bujice prisjetio se i blaženog Alojzija Stepinca, koji je rođen upravo na dan kada je emitirana emisija. Podržao je nositeljicu suverenističke liste Ružu Tomašić, koja je oštro prozvala papu Franju zbog pohvala na račun srpskog patrijarha Irineja, koji je blagoslivljao tenkove kada su napadali Vukovar, a sada se protivi proglašenju Stepinca svetim.

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

 

https://youtu.be/h-lEGTWwV_8