Merčepa je trebalo strpati u zatvor jer pisao knjigu o kriminalu i pljački u Hrvatskoj

0
12696
PY∞

Pravna država djeluje samo onda kada treba djelovati protiv Hrvata i protiv onih koji su stvarali ovu hrvatsku državu, i mi smo sve manje zadovoljni tom pravnom državom. Ja Mira Bajramovića ne poznajem. Tomislav Merčep nikoga nije uhapsio, a još manje nekoga držao u zatvoru. Pa nisam ja netko tko može nekoga držati u zatvoru! … Tomislav Merčep ne prijeti nikome. Međutim, zasigurno nisam čovjek koji u nedogled trpi nepravdu. Tražim zaštitu hrvatske pravne države!

Srpski teroristi i ubojice su vijećnici, dožupani, čelnici stranke…

received_395013051087247

Nakon promjene vlasti u Hrvatskoj početkom 2000-ih, krenule su glasine da će MKSJ podignuti optužnice protiv Merčepa. To se nije dogodilo. U međuvremenu je dvaput pretrpio moždani udar koje je uspio preživjeti, ali ga je doveo do invalidnosti: otežano se kreće i govori. Prvi je pretrpio 19. veljače 2007.

Prosinca 2010. hrvatske su vlasti nakon pritiska Amnesty Internationala i srpskog lobija uhitile i pritvorile Tomislava Merčepa. Uz to je na njega pokrenuta medijska hajka.–piše na Wikipediji.

U vrijeme dok se nalazio u Zatvorskoj bolnici uspio mi je nekako preko djelatnika dostaviti svoj rukopis u kojem je opisao pljačku u privatizaciji, kriminalne radnje rukovodećeg kadra sa dokumentima te je tražio moje mišljenje o materijalu. Tada mi je postalo jasno da današnje objašnjenje na Wikipediji i ne mora biti stvarno objašnjenje zašto je on u zatvoru. Na skupu braniteljskih udruga u Šibeniku rekao je prisutnima da će sve detalje kriminala iznijeti u javnost. Poslije te izrečene kritike njegova kola kreću nizbrdo. Kako je vrlo čvrst čovjek trebalo ga je i zdravstveno uništiti.

2007. godine doživljava prvi infarkt. Vrlo čudan. Poznavajući njegov karakter teško vjerovatan infarkt, postoji priča u kojoj se spominje ubačeni mu otrov poput onog od kojeg je stradao ukrajinski predsjednik V. Juščenko, uništio je jedan dio tijela, oduzeo, te ga govorno osakatio. 

U svibnju 2016. godine je nakon četverogodišnjeg suđenja nepravomoćno osuđen na 5 i pol godina zatvora za ratni zločin nad srpskim civilima. Zanimljivo da se protiv njega sam prijavio kao svjedok D. Paraga, koji je podnio i protiv Tuđmana kaznenu prijavu za rat u Bosni?!

Sredinom veljače 2017. godine, donesena je odlukom Vrhovnog suda pravomoćna presuda koja je preinačena u zatvorsku kaznu od 7 godina.

Iz straha od Merčepa na slobodi- kazna mu je povećana. Za vrijeme slobodnog vikenda porazgovarali smo u kafiću do njegova stana prije mjesec dana i mnoge moje sumnje mi je potvrdio.

I. D.

HOP