Kandidat sa Plenkovićeve liste za EU izbore u društvu četnika svira harmoniku u čast Sv. Save!

0
22108

“Danijel Marušić župan Brodsko-posavski,rođen u Prnjavoru 1972, osnovnu i srednju školu pohađao je u Prnjavoru, a veterinu studirao u Zagrebu na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te stekao akademsko zvanje doktor veterinarske medicine, stručno usavršavanje nastavlja na Poslijediplomskom doktorskom studiju na Veterinarskom fakultetu Zagreb.Nakon završenog fakulteta zaposlio se u mljekari „Slavija” Staro Petrovo Selo na poslovima voditelja proizvodnje, a nakon toga u Veterinarskoj ambulanti „Dorić” u Svilaju 2007. dolazi u tvrtku „Sloboština” d.o.o. u Okučanima na mjesto direktora.Sudjelovao je na lokalnim izborima za izbor člana Općinskog vijeća Okučani i na konstituirajućoj sjednici izabran je za predsjednika Općinskog vijeća koju je dužnost obnašao volonterski 4 godine.Na izborima za Županijsku skupštinu u mandatnom razdoblju 2005-2009. izabran je za člana Županijske skupštine, a u siječnju 2008. godine jednoglasnom odlukom svih vijećnika izabran je na dužnost župana Brodsko-posavske županije do isteka mandatnog razdoblja. Na prvim neposrednim izborima velikom većinom birača Brodsko-posavske županije u svibnju i lipnju 2009. izabran je na dužnost župana, te ponovno na lokalnim izborima 2013. Završio je Političku akademiju Hrvatskog državnog zavjeta, od 4. Do 22. Lipnja 2012. godine sudjeluje u International Visitor Leadeship programu u Americi. U rujnu 2012. Imenovan je za člana izaslanstva promatrača u Odboru Regija Europske unije, te također u posebnom odboru CIVEX u Bruxessellu.

U našoj priči povezan je sa srpskim teroristom iz rata Ilijom Drageljevićem-

Ilija Drageljević, srpski terorist iz Okučana, pripadnik „2.pješačkog bataljona Crni Đorđe“ .

 

Spisak vojnih lica 2.p.b. Crni Đorđe Drageljević Ilija

 

Ilija Drageljević je  17.08.1991.godine kao i većina Srba iz toga dijela Zapadne Slavonije stao na stranu srpsko-četničkog agresora i aktivno se uključio u oružanu pobunu protiv Hrvatske. Kao pripadnik  čete vojne policije Zapadnoslavonskog 18.korpusa Srpske vojske Krajine, sa činom vodnika I klase, Ilija Drageljević je 18.07.1993.god. na kratko demobiliziran zbog odlaska u vojnu školu (nagrada zbog potpisivanja čirilicom, op.a.),  kako se može zaključiti iz dokumentacije istoga.

Spisak vojnih lica 2.p.b. Crni Đorđe

Nakon izvjesnog vremena vraća se nazad u 2.pješački bataljon „Crni Đorđe“ koji je bio na području Paklenice- Novska odnosno na položaj Babić brdo. Zadnji dokument o njegovoj agresorskoj aktivnosti datira iz 2.mjeseca 1995.god. i po svemu sudeći da je ostao do samog kraja postojanja te srbo-četničeke tvorevine u zapadnoj Slavoniji kada je vojno-redarstvenom akcijom „Bljesak“ taj dio hrvatskog teritorija oslobođen, a on i njemu slični natjerani preko savskog mosta u Staroj Gradišci.

1087

Kakve veze ima župan sa ovim četnikom?

Priča je jednostavna, župan je gost na okupljanju ex terorista u “kulturno umetničkom društvu Prosvjeta”, ime prosvjeta služi vjerojatno da Hrvati prihvate četnike među nama.

marušić

No da to nije kurtoazni posjet gdje se jede i pije sa četnicima okupljenima oko stola govori i fotografija naslovnice.

Župan na fotografiji je ulovljen kada svira u društvu ovog četnika  (Drageljevića) harmoniku na ponos i slavu svim poginulim braniteljima. Oni su se sigurno borili za takav HDZ. Ali nije to  obična svirka, naš župan rasteže harmoniku na dan svetog Save.

20190524_083203

Župan je na listi za EU izbore, kako vidimo  iz biografije već je završio sve škole za diplomaciju EU birokracije, a ima i školu harmonikaša na okupljanju čeda, oprostite kulturnih radnika, pa je potpuno spreman za širenje srpskih pogleda na svijet…Kako grli čedu  Drageljevića na derneku, moći će i sina od Šešelja u EU parlamentu…

Igor Drenjančević

HOP