Esih izabrala Starčevića (dobio 1462 glas) i odbila Ružu (dobila 69989 glasova) i prošla gore od Petir

0
7100

FB_IMG_1547032929613

Urednik Igor Drenjančević

 

HDZ je osvojio najviše – 22,72% glasova, SDP je drugi s 18,71%. Suverenisti su dobili 8,52%, lista Mislava Kolakušića 7,89%, Živi zid je osvojio 5,66%, a Amsterdamska koalicija 5,19% glasova.

Desničarski mediji slave i tvrde kako su birači skrenuli u desno?!  Po čemu? HDZ je čisto ljevičarska stranka sa sičušnim naznakama centralizma. SDP, Živi zid, Amstrdamska kolicija da ne govorimo. “Slavni kolumnisti” na Direktnom koji su cijelo vrijeme pljuvali Tomašićku tvrde da je ljevica popušila izbore? Očito su satove matematike preskočili. Što bi bilo na desnici da Tomašićka nije prošla? Pa oni su je otvoreno rušili!

Nama se čini da je Plenković okupio levicu i potukao desnicu svojim štakorima ubačenima u desnicu. Svađa na desnici isprovocirana je upravo da se ovo učini. To su učinili oni koji koaliraju u vlasti sa kradezeom u Hrvatskoj. U biti desnica je dobila svega 8% zahvaljujući lošoj procjeni. Petir nije htjela sa Suverenistima kao niti Neovisni. Cijena je plaćena.

Kada sam napisao da ako Esih ide sama dobiti će više nego sa aferašem Starčevićem, procijenio sam dobro,  najbolje se to pokazalo na primjeru M. Petir. Išla je sama i dobila je više glasova od koalicije NZH i HSP-a.

HSP-ovci Markuš i Starčević vrijede zajedno 2800 glasova. Sam Starčević nešto više od 1400 glasova, svega dvjesto glasova više od Keleminca. Keleminec nije spiskao lovu u Westinu kao Neovisni i HSP, ali je njegova lista dobila više od ove dvojice. To znači skupi hoteli i glamur narod ne zanimaju previše.

HSP je ponovo pokazao koliko malo vrijedi pod ovim vodstvom. Naravno sada je kriv Bujanec.  NZH pod hitno treba uzeti nekog tko zna matematiku. Onu za pučkoškolce.

Esih i Hasanbegović nisu dobili zajedno glasova koliko je dobila Tomašićka. Loši matematičari Esih i Hasanbegović odbili su Tomašićku i izabrali Starčevića koji je dobio par stotina glasovo više od Kelemince ( nije uložio niti kune u promidžbu)! Drugim riječima uložili su sebe u potpuno propalu osobu. I tu je bit problema. Tu su izgubili izbore. Aferama načeti HSP uzeti  za partnera, može samo osoba koja je početnik u politici. Potpuno kriva procjena. HSP je nekada bio zanimljiv brend danas tek olupina od stranke. Ne uzimaš truli auto i očekuješ prolaz na tehničkom pregledu.

Na kraju NZH nisu znali iskoristiti propagandu na Bujici gotovo cijelu godinu. Svaki tjedan su do tada bili na Bujici. Svađom sa Bujancem njima su zatvorena vrata, pa su razmaženko Hasanbegović i Esih zbog toga počeli pljuvati Bujanca, zanemarujući ogromnu promidžbu do tada. Mogli su to prešutjeti  , ignorirati sukob do kraja izbora i biti zahvalni za promidžbu do tada, jer bez njega ne bi bili niti na tom nivou! Oni su pokazali svoj ego, zapravo glupost i ušli u sukob sa Bujancem. I spušili.

FB_IMG_1558990556946

Portali Dnevno, Maxportal, Direktno potenciranjem tog sukoba sa Bujancem  strašno su naštetili NZH. Biračima je to išlo posebno na živce, ekskuzivno pravo na Bujicu NZH očito nema.

MOST se dugo  bahati sa svojom glupošću. Gotovo su nedostupni za kontakt. Potpuno izolirani drže neke  motivacijske skupove sami za sebe i rezultata nema. Bez Grmoje izići na izbore bio  je glup potez. I to ih je koštalo mandata.  Sa njime bi srušili Amstrdamske štetočine.

Drugim riječima  ujedinjeni MOST, NZH, Suverenisti , Petir i slabašni HSP imaju glasova koliko i HDZ. Samostalno jako malo vrijede.

Na desnici su profilirane tri jake ženske osobe; Petir, Tomašić i Esih. Sve ostalo je poprilično slabašno.

Tu još možemo dodati plahog  Petrova koji dobiva oko 18000 glasova. Muški desno orijentirani i suverenističkog pogleda; Hasanbegović, Glasnović i Bulj kotiraju od 5000-10000 glasova.

Svi ostali ne pridonose previše uz popriličnu promidžbu. Hrvati ne vole intelektualna zanovijetanja. Pametovanje.

Ženu su značajno jednostavnije u nastupu i više uvjerljive.

Najveći gubitnici izbora su MOST-ovci koji  su svojim katastrofalnim greškama  sami sebe pokopali- Buljevim krampom na autocesti.  Nešto onako kretenski ne vidiš svaki dan, Bulj kolonu kradezeovaca dočekuje krampom i poslije  MOST-ovci drže motivacijske govore fino obučeni u Boćarskom domu sami sebi dopadni…Zabili su si kramp u leđa.

DESNICA izgubila 14% glasova neujedinjenjem i pomogla ljevici u dominaciji.

 

HSS, GLAS, IDS, HSU, PGS, DEMOKRATI, LABURISTI – 5,19%

Ekstremna lijevica prošla je loše na izborima, ali je značajno jača od ekstremne desnice. Zajedno dobivaju preko 5,1 % i to je zabrinjavajuće. AHSP na desnoj strani dobiva svega 0,40%.

START (Dalija Orešković) – 2,02%
MOŽEMO! – Politička platforma, NOVA LJEVICA, ORaH – 1,79%
PAMETNO, Unija Kvarnera – 1,40%
Radnička fronta, SRP – 0,24%

HOP