Pravaška akademija “Milan pl. Šufflay” je obrazovno tijelo Hrvatske čiste stranke

0
2141

HČSP ODRŽALA SJEDNICU GLAVNOG STANA U ZAGREBU

Dana 15.06.2019. u Zagrebu je održana XII. sjednica Glavnog stana HČSP-a.
Sjednica je započela pozdravnim govorom predsjednika te minutom šutnje za sve poginule vitezove koji su svoje živote dali za NDH kao i sve žrtve Križnog puta od svibnja 1945. pa na dalje s posebnim naglaskom na sve poginule i nestale bojovnike u Domovinskom ratu.
Na sjednici su bili prisutni članovi Glavnog stana iz grada Zagreba, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Osječko-baranjske i Istarske županije uz tri opravdana izostanka iz Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke županije i predstavnika iseljene Hrvatske.

Predsjednik stranke Davor Trbuha iznio je točke dnevnog reda koje su jednoglasno usvojene.

Pod prvom točkom dnevnog reda predsjednik stranke  podnio je financijsko izvješće proračuna za prvih šest mjeseci u 2019.g. kao i opširno izvješće o aktivnostima i ustroju stranke u proteklom razdoblju od šest mjeseci koje ge Glavni stan jednoglasno prihvatio.

Pod drugom točkom dnevnog reda Glavni stan donio je strateške i važne odluke glede daljnjeg i političkog djelovanja u kojem će HČSP ići glede nadolazećih predsjedničkih, a za nešto više od godinu dana i Parlamentarnih izbora. S obzirom da se situacija na hrvatskoj političkoj sceni mjenja kao i vrijeme definitivne odluke donijeti će se na vrijeme te će naše članstvo i birači biti na vrijeme upoznati sa daljnjim razvojem situacije glede nadolazećih izbora. Svi članovi Glavnog stana usuglasili su se da HČSP uglavnom i dalje ide sama svojim putem dosljednosti.

Pod trećom točkom dnevnog reda dogovoren je odlazak na jamu Jazovku sa koje stranačko izaslanstvo bude Hrvaticama i Hrvatima poslalo jasnu poruku sa tog stratišta stravičnog zločina koji je počinjen nad ranjenicima Hrvatskih oružanih snaga, osoblju i časnim sestrama iz Zagrebačkih bolnica dovedenih na brutalno smaknuće sa potpisom tita, OZNE i partizanskih zločinačkih odreda smrti početkom lipnja 1945. godine.

Pod točkom razno stavljen je naglasak na daljnje jačanje stranke te ažurniji rad županijskih, gradskih i općinskih povjerenika na terenu kao i dogovor oko pripreme tokom ljetnih praznika za ponovno pokretanje Pravaške akademije “Milan pl. Šufflay” dok bi upisi počeli već na jesen.

Pravaška akademija “Milan pl. Šufflay” je obrazovno tijelo Hrvatske čiste stranke prava. Smisao Akademije je političko obrazovanje mladih pravaša po čvrstim pravaškim načelima, a u svrhu što boljeg osposobljavanja polaznika Akademije za daljnje bavljenje politikom te stjecanja znanja općenito. Glavni cilj Akademije je stvaranje nove mlade pravaške generacije koja će, stjecanjem znanja u svim granama pravaštva, biti spremna, sposobna i organizirana za preuzimanje kormila hrvatskog nacionalnog i pravaškog korpusa.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP