Crna gora će oduzimati imovinu SPC-a zbog širenja četničije, a u Hrvatskoj se gradi hram svetom Savi!

0
5960

Crnogorska vlast će zakonom protjerati srpsku crkvu iz svoje imovine. Crnogorcima je dosta širenja četništva na terenu i posrbljavanja preko SPC-a. Poglavar crnogorske crkve ismijava SPC i naziva ih lažljivcima.

 

U Hrvatskoj vlast radi sasvim suprotno. Ulaguje se pročetničkoj crkvi Srba koja zapošljava u svojim redovima srpske padobrance i teroriste. Tako će nam vjera očito ojačati u Hrvatskoj, to se zove tolerancija, a u normalnom svijetu se to zove politička retardacija.

SPC u ratu opravdavala je pljačku i otimanje hrvatske imovine i zbog toga je očito zaslužila poseban status u Hrvatskoj, kao i Milokrad Pupovac.

I dok naši tzv. promotori HPC-a obilaze Hrvatsku kao nekakav simpozij i o crkvi puno govore, a malo rade, ispred nosa im Miodrag četnik Linta (ponosni Vlah iz Banovine, koji glumi većeg masnog četnika od čede Irineja) gradi hram svetog Save, koji da je danas živi ne bi bio svetac, već zločinac iz Haaga. Zna li to itko u HPC-u?

 

HPC-u koji ima jednog svećenika kojeg zovemo arhiepiskom, a već pet-šest godina nikako da skupi HPC svećenike, a kamoli da nešto gradi, kao što su četnici Linta i četnik Vučić pokrenuli gradnju hrama svetog Save u Vrginmostu, sličnom onom u Beogradu ništa zapravo ne može poduzeti protiv ove situacije!

U Beogradu živi barem dva milijuna Srba i onih koji glume Srbe pa je ovakav hram opravdan, dok u Vrginmostu nema niti 500-600 vjernika a gradi se hram i sam manastir za posrbljavanje i četnikovanje posrbica i Srba…Tako će vlahi poput Linte i Škaljca, Galogaže moći glumiti Srbe i progoniti Srbe koji to jesu stvarnim porijeklom ako nisu za SPC četničiju.

malobabić

Na čelu tog nakardnog pročetničkog hrama trebao bi biti srpski teroristi, obavještajac , rođak zločinca Đure Škaljca, prijatelj zločinaca Ulemeka Legije, Jovice Stanišića i Frenka Simatovića, Nikola Malobabić.  Drugim riječima dok se tzv. borci za hrvatsku pravoslavnu crkvu bore sa jednim uveženim svećenikom za pravoslavlje, Srbi grade i šire svoju četničiju na terenu. To je jad naše politike.

Luda država.

Kome će služiti manastir u Vrginmostu kada su lokalne srpske crkve zatvorene, jer nema interesa za vjeru?

“Srpske crkve” u  Pješćenici, Stipanu, Blatuši, su zatvorene jer nema vjernika, a u Boviću nije nikada dovršena, pa nije jasno na osnovu čega ovi grade hram kada u okolici nema vjernika…

HOP