Inspekcije prijete danima kroz medije, a hotelski kompleks Minerva (Varaždinske toplice) više liči na turizam iz Alan Forda

0
6659

Varaždinske toplice su biser koji je uništila nebriga političkih diletanata. Grad je pun urušenih zgrada kao da je prošao ratna stradanja, fasade su oronule, ceste raskopane, a najveće ruglo grada je hotelski kompleks Minerva sa svojim bazenima.

grunf

Mnoge pločice na pojedinim bazenima su uništene, zapuštene i poprilično zamazane pa kada bi došla neka inspekcija bazeni bi sigurno bili zatvoreni. Na toboganu jedan dio krova je odlomljen, a dijelovi konstrukcije su zahrđali i kao takvi najopasniji upravo za djecu. Konstrukcija je zapuštena i vidi se da dugo vremena nije očišćena. Drugim riječima nije jasno tko uopće dozvoljava rada u takvim zapuštenim bazenima. Kada uđete na unutarnje bazene jedan dio iznad bazena na nosećoj konstrukciji je otpao do armiranog željeza. Mnogi dijelovi unutrašnjosti bazena su onečišćeni ili truli i svaka normalna inspekcija koja ovih dana prijeti privatnicima zatvorila bi kompleks do sanacije,  uprava hotela  dopušta ovakvu situaciju, poglavito na bazenima. Dok se moraju blistati nužnici kod privatnika, ovdje jedva da mogu dobiti prolaznu ocjenu. Kante za smeće rijetko se prazne, pa kod veće navale kupaća to je odurno gledati. 

Ono što bi prvo trebali osigurati je znatno čišće bazene, i sanaciju unutarnjih bazena. Stakla na konstrukciji su zapuštena i jako onečišćena, a sve to može uzrokovati gljivična oboljenja i razne infekcije. Koliko god se osoblje trudilo u tom kompleksu nema uvjeta za zdrav turizam.

HOP