250 metara od policijske postaje su noćili ilegalno migranti-otkrila ih interventna policija 11 kilometara udaljena od lokacije

0
10161

Policiju Gvozd Hrvati zovu od milja milicija SAO Krajine, kada treba podmetnuti nekom Hrvatu (koji je izgubio u ratu pola obitelji) nasilje u obitelji, policija će izaći na lice mjesta i provesti istragu i godinu dana kasnije, ako treba sjebati nekog poštenog Srbina koji ne sluša četnike i Biro Krajine iz Beograda, policija će sve poduzeti da ga napravi ludim. Ali ako treba reagirati na migrante, ona će radije piti kavu u lokalnoj birtiji.

U ponedjeljak je interventna policija stacionirana u mjestu Topusko, udaljenom od mjesta Vrginmost 12 kilometara potrpala u službenu maricu migrante zatečene u mjestu Vrginmost, općina Gvozd u napuštenoj trgovini kraj benzinske crpke. Ta napuštena trgovina je 250 metara od policijske postaje Gvozd. Policija stalno patrolira na toj lokaciji, navodno obavlja i noćna dežurstva, ali kraj njih živih i sposobnih događaju se ovakve situacije.

Naša policija najviše je stacionirana u lokalnim kafićima, a iz kafića je dosta loša vidljivost prema mjestu gdje su pronađeni migranti. Trebao bi vlasnik kafića osigurati bolju preglednost u kafiću i po potrebi nabaviti adekvatne kamere koje bi pratile situaciju na terenu, pomaknuti suncobrane kako treba i isključivo im osigurati po dvije kave da im se ne bi spavalo. Mislim da i kuhanje kave prestaje prerano, kafići bi trebali kuhati kavu 0-24 sata da bi naši policajci bili uvijek trezni i odmorni. Jednostavno treba poslati hitno inspekciju u kafiće, jer očito im je gazda nasuo nešto u kavu, pa oni slabo vide. Ne daj bože da im kao i lokalnom šoferu autobusa za djecu “usipava” rakiju u šalicu kave, pa ih tako drogira…

gvozd

Uglavnom ako išta imam za prijaviti policiji odem u kafić do tržnice i tamo im sve mogu prenijeti, tamo im je baza, tajno skrovište.

Znali su to vjerojatno i migranti pa su u miru hrkali 250 m od policije, jer policija je ionako u kafiću…A znate ako to oni znaju onda možete misliti kako je nama sa takvom policijom…-komentirao je jedan građanin novi cirkus policije iz Gvozda.

HOP