Večernji list promovira Pupovčevog načelnika koji organizira derneke za igrače C. zvezde i ne poštuje proceduru za proslavu Oluje!

0
8189

Večernji list je napravio je veliku promociju načelniku općine Vrginmost, Milanu Vrgi, a lokalna srpsko-hrvatska vlast pohvalila se dobrim odnosima Hrvata i Srba. Prava idila, a sam novinar tvrdi da se u medijima čuje za Vrgimost jedino ako dođe četnički vojvoda A. Vučić u ovo leglo četništva. Da nije tako svatko normalan zna, ali Večernji očito regrutira novinare koji propagiraju bratstvo i jedinstvo na terenu.

Slučaj Dragić jasno govori kako je sve ovo u Večernjaku jedna velika laž.

Nisam ugrožen od Hrvata već od mojih susjeda Srba koji se ne mogu pomiriti da je ovo sada Republika Hrvatska- kaže Rade Dragić iz okolice Vrginmosta. O njemu niti slova u Večernjem listu. Toliko o novinarstvu.

Ove se godine prvi puta od kada je obilježava Oluja događa  da općina Gvozd nije dala niti kune za vijenac za branitelje koji stavljamo na Dan domovinske zahvalnosti. Osobno sam pitao načelnika Vrgu za vrijeme srpske proslave nekog igrača C. Zvezde u Slavskom polju što je sa novcima za vijenac, on je rekao da ga nitko nije pitao za novce!- tvrdi branitelj .

Gospođa koja je vijence napravila za HDZ navodno je pitala načelnika da li da napravi i vijence za branitelje koje radi svake godine. Odgovor je bio niječan, jer kao branitelji nisu tražili ništa! Zna se državni protokol za ovaj praznik, ali ga je Vrga ignorirao.

Zna se protokol i općinska vlast je bila dužna biti na polaganju vijenaca. Nažalost to se prvi puta dogodilo, općinska vlast koju je vodio B. Jovičić dolazila je na polaganje vijenaca, davala je novac za vijence i platila skromno domjenak, radi se o par tisuća kuna, sada  se dogodilo sasvim drugačije. I tada je vlast bila SDSS-ova- tvrdi nekadašnji predsjednik udruge branitelja A . Mrnjavac.

-I mi branitelji se moramo zamisliti nad sobom i  naše ministarstvo, nedaleko od ovdje ubijen je pukovnik M. Peris, naš slavni pilot, grob je zapušten, na proslavu Oluje dolazi par ljudi, dok na srpske derneke pet stotina vozila.-tvrdi branitelj Samsa.

Kako smo doznali od branitelja, domjenak za branitelje organizirao je  Hrvat iz Bugojna koji radi u Njemačkoj, potpredsjednik udruge Stevo Rusan nije došao na proslavu jer ga branitelji ne mogu očima vidjeti,  stalno je u kafiću srpskih ekstremista, a iz kafića je baš izašao i uputio se na proslavu kada je u kafiću bio brat najvećeg četnika regije i koordinatora terorističke organizacije Biro Krajine, M. Linte.

Inače općina Gvozd i njen traktorista Vrga odlično surađuje sa vlastima u Beogradu, te je u spomen jednog potpuno nepoznatog igrača Crvene zvezde, kluba srpskih ekstremista napravio dernek 3.8. i pijanku. 

Predstavnica HDZ-a u općini Gvozd, M. Idžan poznata po činjeci da je muzla socijalnu pomoć za majku, a majka je živjela u genocidnoj tvorevini Republici Srpskoj tvrdi da problema nema sa ekstremnim Srbima.

SMEĆE Čbusić smećeScreenshot_20190802-194858_Facebook

Načelnik Vrga je nezadovoljan sa brojem Srba u policiji, zaposlena su tek dva četnika koji su nekada pucali po Hrvatskoj i jedan sin četničkog zapovjednika.

-Za vrijeme rata obitelj Vrga je preko Vojnića- Rastele i Sadlovaca švercala brašno 5. korpusu. Tetak od načelnika, Milorad, je bio veza, a ne samo brašno nego i municiju. Sada je Vrga najveći Srbin u regiji, očito ga  zbog toga pobjegli krajišnici u Beogradu  ucjenjuju i mora raditi što traži. U vezi je sa bratom M. Linte koji mu direktno iz Beograda nosi novac za derneke. U općini radi se asflat do njegovih SDSS-ovaca, rasvjeta, u Komunalcu zapošljava samo svoje podanike, a ostatak Srba i Hrvata su građani drugog reda.- tvrdi jedan Srbin iz Topuskog.

I nakon svega Večernji list ovom liku radi promociju. Očito je došlo vrijeme starih novinarskih laži prije nove srpske pobune zbog ugroženosti.

‘Žašto Srbi šute o zlodjelima Arkanovaca prema pobjeglim Srbima poslije Oluje?!’

Večernji list često prati naše članke, a ovaj o idili u Vrginmostu je izašao poslije naše objave kako su Arkanovci tukli, pljačkali pobjegle krajiške traktoriste. Vrga bio je u toj traktorskoj koloni 1995. godine, ali niti slova o tome u intervju za Večernji list.

 

HOP