Ne dolazi ‘četniči pevač’ samo u Vukovar kako pišu mediji, on već dva mjeseca derneči po Banovini i Kordunu!

0
7913

PLAKAT IZ VUKOVARA: Klub koji nosi ime po predsjedniku “Vrhovnog suda” tzv. RS Krajine Milošu Vojnoviću, poziva Srbe s Banovine i Korduna na “zavičajno veče”… NAJAVLJUJU ‘GOSTE IZNENAĐENJA’!

U Vukovaru je osvanuo zanimljivi plakat; Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca ‘Miloš Vojnović’ 30. kolovoza ove godine, u Gradu Heroja organizira “zavičajno veče” na kojem će nastupiti izvjesni Momo Stanić, ali se najavljuju i ‘gosti iznenađenja’…

Zavičajni klub okuplja, između ostalih, Srbe koji su nakon Bljeska i Oluje došli živjeti u Vukovar, a nakon što je “mirno reintegriran” – mnogi su dobili aboliciju. Jedan od njih bio je i Miloš Vojnović, predsjednik ”Vrhovnog suda” tzv. Republike Srpske Krajine, po kojem Klub Kordunaša i Banijaca danas nosi ime. Vojnovića je Županijski sud u Osijeku svojedobno osudio na 12 godina zatvora, a nakon što je aboliran – kandidirao se za suca Županijskog suda u Vukovaru!

(P.S. Aktualni predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca ‘Miloš Vojnović’ je kontroverzni Boro Rkman, urednik lista ‘Vojska Krajine’, koji je za vrijeme okupacije izlazio u Kninu. Prema podacima koje je u Bujici svojedobno iznio najpoznatiji hrvatski lovac na srpske ratne zločince, pukovnik Ivica Pandža – Orkan, Rkman je u ljeto 1991. godine imao čin potporučnika pješadije okupatorske vojske, bio je ”komandir” 1. voda u 2. četi 3. kordunaškog bataljona, a osim na Radiju ‘Petrova Gora’, radio je i za informativnu službu tzv. Srpske vojske Krajine. Rkman je u lipnju 1995. godine bio glavni komentator “vojne parade” okupatorske vojske u Slunju, a danas je “ugledni” član SDSS-a, objavljuje svoje pamflete u Pupovčevim ‘Novostima’ i bio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije…)-napisao je na svome profilu Velimir Bujanec.

Screenshot_20190826-174700_Samsung InternetScreenshot_20190826-174753_ChromeScreenshot_20190826-174825_Chrome

Čudom se čude naši mediji, od kojih Priznajem. hr redovito prepisuje od nas kao i Dnevno.hr, kako je moguće da on nastupa u Hrvatskoj, šokirani su, naslovnice izazivaju “pravi potres među čitateljima”, kada tamo, čovjek već mjesecima derneči po Banovini bez da je itko primijetio…

I tako je Momo iz čedolenda još u srpnju nastupao 12.7. kod  Samostan u Donjim Budačkim, sa folklorom  u Malom Gradecu (28.7), prošle subote bio je u Veljunu, u Boviću 12.8., a u Jabukovcu bi trebao biti 7.9. ( neki tvrde da je taj koncert otkazan). Drugim riječima mediji, Pupovac, M. Linta i Biro Krajine traže zabranu Thompsona, pjesme Čavoglavi, ali s druge strane četničkog dernečenja nikada dosta.

HOP