SDSS-ovci pomogli da se obnove kuće srpskim teroristima koji ne žive u njima i time su prekršili ugovor, a lojalnim Srbima SDSS koči obnovu!

0
2246

Ovako živi pošteni pravoslavac!

rade 2

Tuku ga četnici u strahu da ne progovori o njihovim zločinima

IMG_20190903_153240

Ili mu spaljenu kuću država ne želi obnoviti na zakoniti način, jer tako sprovodi doministar iz kvote SDSS-a!

Poštovana javnosti da vam prikažem stvaran život lojalnih Srba. Ovu kuću je obnavljao AZB Njemačka humanitarna organizacija, jer država nije imala sluha! Kuća je samo sanirana, nije  od temelja napravljena, a kategorija je po rješenju komisije je 5 i trebalo je rušiti kuću i od temelja napraviti, ali nije, već na postojeće zidove zapaljene kuće samo su stavili deku i krov.

Nakon nekog vremena kuća puca, krov propada, vlaga na sve strane udara.

Umiru moji djed i baka, moja danas pokojna majka traži hitnu popravku kuće i jednog dana evo gospodina Janjića iz ministarstva za obnovu. On je tada bio mislim zamjenik ministra Kalmete, iz SDSS-ovih redova.

Pogledaše oni sve to i reče nam Janjić onako pokvareno;” pa nije to loše toliko”. Zapaljena kuća nije loša?

-Pa nek vas je sram to reći ja nisam i moja majka stoka da čekamo da se kuća sruši usred zime i da nas nađu pod ruševinama jer su temelji pukli,  kuća nije sigurna.- kažem ja njemu…

Pitate zbog čega sam ostao u ratnom vihoru bez kuće? Zato što su pojedinci iz mog sela, prvi komišija u ratu pravili nered, pa su ljudi u gradskom zamijenili moju kuću koja je zapaljena i tako sam ja ostao bez svog doma, a on koji je mučio ljude u ratu i  zbog kojeg mi je zapaljena kuća- dobio je i obnovu iako mu kuća nije ni oštećena. Stvarno je to jadno kome pomaže ova država!

Nešto malo popraviše, promijenili letve na krovu jer netko je pametan stavio škart letvu tanju od 5 cm i zato je pukao krov, malo po zidu betonom lijepili rupe pukotine i pod temelj od 40 cm oni će pojačati temelj tako što će baciti malo betona sa strane!

Niti je tko došao na pregled  tzv. sanacije niti smo mi potpisali primopredaju radova za kuću.

Sjećate velikih odrona u Hrvatskoj  Kostajnici? Tada ponovo kreće agonija, moja kuća od silne kiše i tereta se počela urušavati, i pojavljuju se sad još veće pukotine i deka nad kuhinjom je puknula. Voda kad kiša pada curi kao luda u kuhinju, temelji slabi, zidovi pukli, vlaga na sve strane, udavi plijesan, a ja bolestan i alergičar.

Moram krenuti sam u sanaciju unutarnjih zidova da bi djeca i nas dvoje mogli boraviti u kući, pišem ministarstvu i obraćam se u Crveni križ za pomoć, da kuća puca, zovem inženjera u Zagreb.

U 5 mjesecu ove godine inženjer iz Siska pregleda sve i veli mi da se kuća nije se smjela obnavljati na starim temeljima, već rušit i napraviti iz temelja!

Noćas voda curi direktno po struji, osiguračima automatskoj u kutiji. Moram sklopku izbaciti  da mi kuća ne plane.

IMG_20190903_153321

Napominjem u obnovi je kuća napravljena  bez tople vode…sad pitam da li ja mogu sam bolestan bez prihoda, k tome školujem dva učenika jedan osnovna škola drugi srednja  i još k tome plaćam učenici dom u Karlovcu, a režije jedva kraj sa krajem krpimo, da li je  problem državi naći zamjensku kuću ili popraviti ovu kako bog zahtijeva?

IMG_20190903_170519 (1)

Moj pokojni djed u ugovoru sa državom je pisalo da se moramo u kuću useliti najkraćem roku od 30 dana od završetka radova i ako se ne uselimo da ćemo plaćati penale, kaznu mjesečno 500 kn! Ušli smo odmah jer sam čekao u staji da mi kuću poprave.

JA  sad pitam što je sa kućama Srba kojima su napravljene iz temelja, nisu ni prespavali u njima, niti su se vratila u ugovornoj obavezi?! Da li oni plaćaju kazne mjesečno? Blago Hrvatskoj kad može poklanjati kuće za ljetni biznis i odmor Srbima iz Srbije i iz stranih zemalja, koji dolaze samo ljeti na odmor od 10 dana!

IMG_20190903_170509

Nitko njih ne ganja za nepoštovanje potpisanih ugovora! Zna se – njih štiti saborski zastupnik SDSS-a Pupovac, nitko ne smije ni postaviti to pitanje kome su kuće napravljene! Prilažem dokaze ugovor iz koga se sve vidi ta situacija.

Ja i moja obitelj se patimo u ovoj kući, nemamo kao drugi “ugroženi Srbi” po dvije nekretnine vani i Srbiji. Pitam se kako su dobili obnovu?

Uvjet je bio da ne smiješ imati drugu nekretninu i moraš se vratiti u kuću obnovljenu!

Zato molimo vas pošteni građani, pomozite nam i građevinske firme, da do zime saniramo kuću, da možemo živjeti. Biti ću vam zahvalan i moja obitelj i posebno malodobna djeca.

Rade Dragić

HOP