EKSKLUZIVNO: Inicijativu za proglašenje gospodarskog pojasa htjeli su spriječiti zapaljenjem broda!

0
3003

Akciji naroda- PROGLAŠENJE ISKLJUČIVOG GOSPODARSKOG POJASA HRVATSKE DRŽAVE NA JADRANU

Kad ne žele ili ne smiju zastupnici Hrvatskog sabora Hrvatski narod se organizirao u akciju ACTIS POPULARIS i 21.rujna 2019 godine proglasio Isključivi gospodarski pojas IPG I to na crti postojećeg a neproglašenog IPG ,na koti 54,1NM izvan Zadra 43*35,0..H/014*28,1E

FB_IMG_1569238477111

Vrijednost proglašenja IPG nije samo GOSPODARSKI nego i POLITIČKI,SIGURNOSTI i EKOLOŠKI.

Dobici su:
1.Ponovno OKUPLJANJE Hrvatskog naroda i svih državljana Republike Hrvatske u cilju zaštite suvereniteta na Jadranu.

2.OSTVARENJE suvereniteta na 23 870 km2 Jadranskog mora ,uključujući morsku vodu ,tlo pod vodom,podmorje,i zračni prostor iznad mora..

3.POVEĆAVANJE bogatstva Hrvatske u području voda,podmorske flore i faune,rudnog blaga ,plina ,nafte te zračne mase.

4.Vraćanju DOSTOJANSTVA hrvatskim državljanima nakon vise desetljeća poniženja od strane sluganskih političara

5.NAJAVA političke OLUJE

6.Traženje ODGOVORNOSTI od svih dosadašnjih zastupnika Hrvatskog sabora ,

7.PRIMJER kako se može i bez velikih sponzora i meštri iza zavjese organizirati akcija za zašttu Hrvatskih interesa.

Obala Petra Krešimira IV u Zadru bilo je mjesto okupljanja cijele grupacije .Zadarski župnik blagoslovio je More,Zemlju i akciju.

Nakon pjevanje Hrvatske himne admiral Davor Domazet Lošo dao je zapovijed da “Zvonimirova Lađa”zaplovi prema granici sa Italijom.Na jarbolu se vijorila Hrvatska zastava s kninske tvrđave.
Zbor Hrvatskog seljačko pjevačkog društva Podgorac iz Gračana cijelim putem izvodio je duhovne i domoljubne pjesme Prof dr.sc.Zvonimir Šeperović je proglasio DEKLARACIJU o proglašenju IGP koju su potpisali 120 prisutnih na brodu.

Kao trajni znak i svjedočanstvo na AKCIJU NARODA spuštena  je u more PLOČA s natpisom ACTIS POPULARIS 21.09.2019..

Snaga DEKLARACIJE je i u broju potpisnika. Zato upućujemo Deklaraciju na potpis svima koji zahtijevaju proglašenje IPG u Hrvatskom saboru.

Na moru PLAVI SABOR raspravljao je o povijesti i Projektu za boljitak i ostvarenje SLOBODNE,SUVERENE i BOGATE HRVATSKE kao zemlju RAJ I BLAGOSTANJA ZA SVE. -napisao nam je koordinator akcije Ivan Valek.

FB_IMG_1569238461443

Iza kulisa igrala se neka druga igra, vrlo prljava prema nosiocima inicijative, kao da je Hrvatska neprijatelj svojih građana, na osnovu ponašanja vrlo zlonamjernih pojedinaca.

Naime inicijatori inicijative htjeli su i trebali su isploviti sa povijesnim brodom, na kojem je F . Tuđman doputovao u Zadar, a gdje je održao povijesni govor. Ali počele su prijetnje vlasniku broda I.Zoriću kako će mu zapaliti brod ako poveze inicijativu na čelu sa admiralom Domazetom i inicijatori proglašenja gospodarskog pojasa odlučili su ne riskirati tako veliki rizik i isplovili su sa drugim brodom, jer ovaj prvi nije mogao dobiti dozvolu za isplovljavanje van teritorijalnih voda. Znači potpuno je bio blokiran u svojoj mogućnost isplovljavanja. 

FB_IMG_1569238469714

Razgovarali smo i sa koordinatorom inicijative Ivanom Valekom o navodnom namjernom zadržavanju broda od strane hrvatske carine, maltretiranju putnika,  što su prenijeli neki tzv. desno-domoljubni mediji, na što nam je Valek rekao da se radi o uobičajnoj proceduri i zbog 120 ljudi na brodu činilo se dugo provjeravanje, ali sve je prošlo dosta brzo, čak je jedan od putnika G. J. bio bez osobne karte, a i taj je problem riješen.

Naslovna slika je brod koji je trebao goriti.

HOP