Austrijski monstrum koji se klanjao Miloševiću dobio Nobelovu nagradu!

0
5416

Ingrid Runtić- mag.art

Piše: Mag. Ingrid Runtić

Da je Handke mogao promijeniti nacionalnost (kao što neki mijenjaju spol) postao bi Srbin. Negirati genocid u Srebrenici i držati posmrtni govor Miloševiću može samo osoba lišena svake ljudskosti i savjesti. Ustvari se radi o duboko poremećenom čovjeku. Možda korijeni te poremećenosti leže u činjenici da nije imao oca (rođen je u braku majke slovenskog porijekla s poočimom koji je bio pijanac, ali pravog oca, njemačkog vojnika, upoznao je tek u svojoj odrasloj dobi). Majka mu je izvršla samoubojstvo 1971. To objašnjava krizu identiteta, ali ne objašnjava mržnju prema Austriji kao svojoj domovini, a još manje zaluđenost velikosrpskim agresorom, i posebice – Miloševićem. Uglavnom, došlo je vrijeme u kojem se duboko poremećeni likovi nagrađuju nobelovim nagradama. Da postoji nobelova nagrada za fanatizam i mržnju, Handke bi bio pravi kandidat. Inače je literarno nezanimljiv, osim što je napisao scenarij za Wim Wendersov film “Nebo iznad Berlina”, ali je ostao zapamćen kao austrijski ‘enfant terrible’ čak i prije no što je njemačke pisce i nobelovce 20-tog stoljeća Heinricha Bölla i Güntera Grassa proglasio literarno “impotentnima”.
Mrzio je katoličku crkvu, mrzio i kritizirao papu Ivana Pavla II, kao i izbor njemačkog pape Benedikta XVI.

 

Ovo sve me neodoljivo podjeća na Hitlera, koji je krenuo u politiku jer nije uspio u slikarstvu. Handke se (srećom) nastavio baviti pisanjem, dok je svjetonazorski (i u političkim stavovima) bio i ostao redikul prepun mržnje.

Miljenko-Jergovic-23040-2

Treba li na kraju reći da je Handke miljenik Miljenka Jergovića? Logično da je.

-KOJA SRAMOTA Žalosno je, vrlo razočaravujuće i šokantno da je švedska kraljevska akademije donijela odluku kojom će Nobelovu nagradu dodijeliti književniku Peteru Handkeu, koji je negirao genocid u Srebrenici i koji je u periodu 1992-1995. opravdavao ratne zločine u Bosni i Hercegovine, ne samo pravdao nego stao u zaštitu njihovih izvršitelja. Ovo je kraj priče što se tiče Nobela, od danas ništa više nije isto.-komentirao je profesor Ivica Granić.

Nekadašnji obožavatelj zločinca Tita, dr Slaven Letica isto je zgrožen ovom Nobelovom nagradom.

letica

Nobelova nagrada za književnost 2019. dodijeljena je obožavatelju Slobodana Miloševića i negatoru srpskog genocida u Srebrenici Peteru Handkeu

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. je – po svojim političkim i moralnim stavovima – kontroverzni austrijski pisac Peter Handke.

U kratkom obrazloženju devetočlanog povjerenstva (četiri člana Akademije i pet vanjskih članova) navodi se da je Handke nagradu dobio za “utjecajan rad koji lingvističkom inventivnošću istraživao periferiju i specifičnost ljudskoga iskustva“.

Peter Handke veliki je politički junak Srbije, Srba i pravoslavlja (izrazio je želju da ga sahrane u Parizu po pravoslavnom obredu) jer je fanatično podržavao Slobodana Miloševića (bio mu je na sahrani), a nijekao je i niječe srpski genocid u Srebrenici, Bosni i drugdje.-piše Letica.

HOP

Na filozofskom fakultetu u Rijeci tribina o austrijskom ‘filozofu’ koji je obožavao Karadžića i Miloševića!