Amerika je zabila nož u leđa Hrvatskoj obnovom spomen doma ‘partizanima’ u Srbu i stala uz falsifikatore povijesti!

0
16269

“Igor Vukić: Hrvatska se treba stidjeti partizana, a ne biti ponosna na te barbare i masovne ubojice”.

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst u društvu donačelnice Općine Gračaca Rajke Rađenović otvorio je u petak obnovljeni Mjesni dom, Spomen-dom boraca Narodnooslobodilačke borbe u Srbu, što je američka vlada financirala s 350 tisuća dolara.

“Velika mi je čast da danas mogu biti ovdje kako bismo svečano obilježili završetak renoviranja društvenog doma i istaknuli važno partnerstvo koje imamo s hrvatskim građanima”, rekao je Kohorst.

Projekt obnove financiralo je Europsko zapovjedništvo vojske SAD – EUCOM s 250.000 američkih dolara, a u pripremu projekta uloženo je još 100.000 dolara. Za provedbu projekta bili su zaduženi U.S. Army Corps of Engineers (USACE), za izradu idejnih planova Udruzi “Una” pomogao je UNDP s donacijom od 65.000 kuna.

“Ovo nije prvi program koji prema građanima Hrvatske i građanima srpske nacionalnosti dolazi iz sredstava američke vlade. Bilo ih je puno u zadnjih dvadesetak godina. Ovo je prilika da zahvalimo predstavnicima SAD-a, ne samo za ovaj današnji čin, već i za sve druge koji su mu prethodili”, rekao je Pupovac.-piše T portal.

Amerikanci su obnovili i društveni dom u Slavskom polju u kojem se sada održavaju srpski četnički dernci…To je Slavsko polje zaslužilo jer u obližnjoj šumi u 2. svjetskom ratu su partizani napravili ratni zločin i pobili preko 1000 Hrvata, među njima žene, djece, a u domovinskom ratu to je bilo mjesto iz kojeg je topovima rušen Karlovac, te mjesto rođenja velikih srpskih zločinaca.

Sada Ameri ponosno uz Srbe obnavljaju dom u slavu partizansko-četničkih zvijeri koje su klanjem žena, djece, pečenjem svećenika na ražnju pokrenuli ustanak protiv NDH-a?!!

Američki diplomatski neznalica time je zabetonirao jedan zločin kao proslavu za sva vremena.

Pobuna u Srbu, Donjem Lapcu, Drvaru i Bos. Grahovu od 27. srpnja 1941. bila
je organizirana od pripadnika četnika Draže Mihailovića, u čijim su redovima u to vrijeme bili i vodeći srpski komunisti iz tog područja, a u svrhu stvaranja velike Srbije prema projektu „Homogene Srbije” četničkog ideologa Stevana Moljevića (odvjetnika iz Banja Luke) od 30. lipnja 1941. prema kojem je prva i osnovna dužnost svih Srba „da stvore i organizuju homogenu Srbiju koja ima da obuhvati celo etničko područje na kome Srbi žive… sa slobodnim izlazima na more za sve Srpske oblasti koje su na domak moru.” To je trebalo izvršiti odmah vojnim uzimanjem planiranih područja velike Srbije i njegovim čišćenjem od Hrvata i Muslimana od nesrpskog življa „pre nego li se iko pribere” i tako svršenim činom… riješiti zajedničku granicu između „Srbije i Slovenačke, čišćenjem Sanđaka od muslimanskog življa, a Bosne i Hercegovine od muslimana i katolika”…

Nema što SAD pomaže u lažiranju povijesnih činjenica.

FB_IMG_1570790751764

Pupovac na dodjeli ordena pročetničke crkve SPC zločincu Vučiću.

Ako dodamo da su Kinezi  kupili kumrovečku komunističku školu, jasno je da  je preko Srba i zadojenih komunista krenula borba protiv kršćanske Hrvatske.

HOP