Rat učitelja i vlade u kojem su žrtve sve više učenici; tjera ih se iz škole, za vikende tjera u školu i skraćuju im se zimski praznici!

0
2198

Jedan dio učitelja ne štrajka, neki štrakaju pa sada učenici mojaju napraviti slalom  između štrajkača i neštrajkača. Oni se moraju disciplinirati i trpiti da ih nastavnici izbacuju sa sata jer štrajkaju, moraju trpiti njihovu nervozu, neki moraju dolaziti subotom na nastavu jer oni štrajkaju i tako se remete vikendi djeci, jer nema škole tjedno.

Što su djeca kriva zbog štrajka pa ih se maltretira sa nadoknadom satnice? Školom vikendom ili još  gore da im se uskračuje broj slobodnih dana za zimske praznike?

Prosvjetari su odlučili uči u jedan po nama vrlo bizaran štrajk i neka sada zajedno sa vladom snose posljedice za tako nešto.

U nekim županijama nema škole, u nekima ima, da li je to prvenstveno odgovorno prema učenicima? Zar za tako nešto porezni obveznici plaćaju vladu i učitelje?

Razmišlja li itko o djeci. U srednjoj školi u Dubravi jedan razred imao je jučer jedan sat, pisao je “kontrolni ispit” i poslije toga učenici su išli doma! Pa kakva je to slika škole? Kakvu to sliku profesori daju učenicima?

U nekim školama profesori govore učenicima da mogu ostati na satu , a mogu i otići doma! Tako se utiče na obrazovanje?

I onda se upletu nekompetentni Beljak, Bernardić koji navijaju za pad vlade i podrškom štrajku zapravo rade štetu najviše djeci.

Ako su profesori spremni raditi kaos u glavama učenika kao i vlada, neka svi skupa provode program kako znaju, a ne da djeci otimaju vikende i praznike da bi njihov štrajk trajao što dulje.

U krajnosti pokazali su da su lošiji pedagozi jer ne misle na dobrobit djece. Isto vrijedi i za vlast.

HOP