Nakon etničkog čišćenja Hrvata u Okućanima srpska crkva podiže spomenik srpskim žrtvama?!

0
9278

U dvorištu srpske crkve u Okučanima prije pet dana postavljen je spomenik posvećen žrtvama rata 1991. do 1995. godine.

Na tom terenu Srbi su brutalno napravili etničko čišćenje, otimali Hrvatima imovinu, ubijali ih i tjerali sa posjeda sve do 1995. godine. Na spomeniku ništa u tome stilu ne piše i protekom vremena postat će Srbi žrtve. Još jedan napravljeni  čin pod palicom srpske pročetničke crkve i srpskog niškog specijalca iliti svećenika Jovana Čulibrka.

čulibrk

Krst je podignut u godini kada se obeležava pedesetogodišnjica obnove hrama Svetog velikomučenika Dimitrija koji je srušen 1942. godine te ponovo izgrađen 1969. godine, ali ne na istom mestu.-pišu srpska glasila. Pod izlikom svim žrtvama jasno se pakira drugoj strani jer u crkvu dolaze isključivo Srbi, a zna se stav srpske četničke crkve da je u Jasenovcu ubijeno 750 000 Srba što je naravno laž, pa se čovjek pita kakva je to crkva Krista koja širi laži i mržnju.

– Vladika Emilijan sa sveštenstvom i narodom obnovio je 1969. godine ovaj hram kome danas slavimo 50 godina. Povodom toga i nažalost stradanja u poslednjem ratu mi smo ovde ispred hrama podigli i osveštali krst posvećen žrtvama rata od 1991. do 1995. godine govoreći da one koji su se ogrešili u tom ratu Bog pomiluje i oprosti im grehe, a onim nevinim žrtvama da carstvo nebesko. Kao i uvek gde god se crkva pokaže i radi to narod prepoznaje i okuplja se.

jovan-culibrk

Unazad pet godina Okučani imaju i svog sveštenika kojeg nije bilo od 1995. godine i posle 20 godina došao je ovde, a rezultati se već vide. Narod se okuplja makar za velike praznike i to iz Okučana, ali i iz okolnih sela pa i iz Republike Srpske iz Gradiške gde je veliki broj onih koji su ovde živeli do rata – izjavio je episkop pakračko-slavonski Jovan Čulibrk.

cetnici

Ovaj događaj nitko od naših medija nije prenio, a očito se otvara nova praksa u ovoj ludoj državi da će nakon srpskih zločina srpska strana podizati spomenike u dosluhu sa srpskom četničkom crkvom.

HOP