Nakon otkrića skandala oko plaćanja metra ograde 8902 kuna(!) u koji je umiješan Plenkovićev savjetnik, politički je spriječena kontrola !

0
5882

Nakon našeg članka o enormnim cijenama ograde i samih radova na Črnomercu na današnjoj sjednici Vijeća gradske četvrti Črnomerec, sazvanoj od strane predsjednika vijeća Martina Postružina iz Stranke rada I solidarnosti 365 , u prvoj točki sjednice koja je predložena od predsjednika, da se temeljem medijskih natpisa, koji vrlo negativno govore o radu Josipa Jelića članu vijeća i savjetniku predsjednika HDZ-a zatraži revizija svih projekata koji su navedeni u medijskim natpisima , točka je skinuta sa dnevnog reda od strane vijećnika HDZ-a , potpomognutim prebjezima Sinišom Ružićem iz MOST-a , Tomislavom Kolačnyem iz HSLS-a inače zamjenom za Darka Klasića, koji je vijećnik u Skupštini grada Zagreba, te Dragutinom Budenom iz stranke 365 , koji su prema navodima svjedoka za promjenu dresa primili svaki “dobru motivaciju”.

Watermark_1573583632250

Watermark_1573583569645

Watermark_1573583511322Watermark_1573583741797

Ovim potezom savjetnik predsjednika HDZ-a Josip Jelić,odbivši prijedlog da se sa navodima pozabavi kontrolni ured grada Zagreba i smjenom predsjednika vijeća iz Stranke rada i solidarnosti 365, koji je predložio da se izvrši revizija, kako bi se sprala ljaga sa rada Vijeća, još jednom je dokazao da HDZ nešto skriva  i štiti pojedince koji se bave kriminalnim aktivnostima kao što to čini Josip Jelić savjetnik predsjednika HDZ-a.

Gradski ured za izgradnju je platio i financirao cjelokupno okretište, potporne zidove i zaštitnu ogradu na potpornom zidu u dužini 41 m ,a  što je sve već jednom plaćeno (!) od strane grada Zagreba.

Josip Jelić

Istovremeno Vijeće Gradske četvrti Črnomerec na čijem se teritoriju nalazi i okretište Mikulići , na prijedlog i insistiranje vijećnika i dotadašnjeg predsjednika Vijeća Josipa Jelića (HDZ) donosi plan malih komunalnih akcija u kojem je usvojena i navedena stavka.

Tom stavkom je definirano hortikulturno uređenje okoliša prostorija Mjesnog odbora i lovačkog društva Fazan , a u izvješću šefa gradilišta navedeno je kako je Josip Jelić vijećnik HDZ-a koji nema pravnu osobnost jer nije predsjednik Vijeća Gradske četvrti dao nalog da se ograda koju je grad novu postavio i platio na okretištu , zamijeni novom ogradom u dužini 41 m , koja pak  košta 365 000 kuna ! Znači 8902 kuna po metru ograde .

Dakle vijećnik Jelić i savjetnik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića je samoinicijativno naložio da se ne poštuju odluke Vijeća četvrti Črnomerec , te da se zamijeni već postavljena nova ograda sa potpunom drugom ogradom koja košta 8900 kn po metru , a ograda koju je platio grad je nestala.

Zanimljivo da nikoga ne zanima zašto su radovi za istu stvar dva puta napravljeni i metar ograde plaćen 8902 kune?!

HOP

 

VEZANI ČLANAK

 

Važan HDZ-ovac jako blizak Plenkoviću usred je velike afere i mogao bi uzdrmati Plenkovićev HDZ