Petrinjci odbili primiti migrante, ali ih primaju SDSS-ovci u općinu Gvozd

0
2005

“Kome, naposljetku, s imalo osjećaja pripadnosti prema državi i narodu koji je tu državu sanjao i gradio tisuću godina može pasti na pamet da desetke tisuća iseljenih Hrvata zamijeni strancima. Ti stranci nikada ovu zemlju ne će prihvatiti kao svoju. Ne znate kako biste vratili Hrvate? Poslušajte onda stvarne, a ne vaše izmišljene, tj. alibi poslodavce, oslobodite primjerice svakog Hrvata koji se vrati poreza na rad, a one koji bi se bavili poduzetništvom poreza na dobit. Ne će vam tada trebati izmjene Zakona o strancima, još manje godišnje kvote. I na kraju: Neka bude svakom svoje, a Hrvatska Hrvatom!“, istaknula je saborska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih o Zakonu o strancima.

A evo kako to izgleda u praksi; MUP je htio silom ugurati migrante u kamp kod Petrinje. To se nije dogodilo zahvaljući grupaciji branitelja okupljenih oko Ive Vranića.

Ipak plan naseljavanja migranata na Banovini je zaživio u općini Gvozd gdje je na vlasti SDSS.

Užurbano se uređuje 11 stanova u gradu Vrginmostu gdje će naseliti migrante. Mještani su nezadovoljni zbog toga ali čini se da je srpsko sluganstvo stranim interesima jače od hrvatskog.

Radove oko uređenja stanova dobio je daljnji rođak lokalne hadezeovke.

-Prijavili smo načelniku divlji deponij nastao uređenjem stanova , blizu groblja i naselja Hrvata iz BiH. Žalosno je da taj divlji deponij radi Hrvat Hrvatima ispred nosa na sreću i veselje ekstremnih Srba.-svjedočio nam je doseljeni Hrvat iz BiH.

Sa srpske strane pak se širi druga zanimljiva priča po Vrginmostu;

– Vučić je rekao tijekom zajedničkog boravka sa Lintom  da napuštene kuće poklanjamo migrantima kako bi Hrvati postali manjina.-objasnio nam je jedan pravoslavac.

Ovom suludom planu suprostavljaju se Srbi na terenu jer vide kakva divljaštva rade migranti. Od otimanja vozila, stoke, hrane, odjeće, provale u kuće…Ipak ima i onih koji im odaju pozicije miniranih polja, praznih kuća, a i najveći val izbjeglica dolaze preko Republike Srpske i Abićeve ingerrncije , a koji je u ratu bio na srpskoj strani.

 

HOP