HČSP : Grozno je i nedopustivo usvajanje zakona o GMO hrani

0
2917

PREDSJEDNIK HČSP-a TRBUHA UPOZORAVA: POSLJEDNJI ČAVAO U LJES ZA HRVATSKI NAROD OD  ANTIHRVATSKE VLADE JE UPRAVO ZAKON O GMO!

Za HČSP je grozno i nedopustivo usvajanje zakona o GMO koji nije samo štetan i toksičan za hrvatski narod pogotovo našu djecu, okoliš, bogatu i plodnu zemlju nego i sve buduće generacije ako kao narod u skorijoj budućnosti budemo uopće opstali.
Na našu žalost tome doprinose sve do sada antihrvatske i dodvornićke Vlade do sada.Za HČSP taj se zakon mora poništiti pod hitno!

FB_IMG_1573825092867

Odigralo se to na 190. sjednici Vlade 14.11.2019. na otvorenom dijelu sjednice gdje je raspravljeno  17 točki dnevnog reda, među kojima su konačni prijedlozi i oni najgori za hrvatski narod upravo odobravanje primjene lijekova, odnosno medicinskih proizvoda koji se sastoje od GMO-a i/ili sadrže GMO-e ili kombinaciju GMO-a, namjerno uvođenje GMO-a u okoliš u svrhu različitu od stavljanja na tržište, ograničavanje ili zabrana uzgoja GMO-a, stavljanje GMO-a i proizvoda koji sadrži i/ili se sastoji ili potječe od GMO-a na tržište, rukovanje, prijevoz i pakiranje GMO-a, gospodarenje s otpadom nastalim uporabom GMO-a, odgovornost za štetu nastalu nedopuštenom uporabom GMO-a te službene kontrole za provedbu zakona.

Ministar Kujundžić naveo je da se u tekstu Konačnog prijedloga zakona u odnosu na prijedlog zakona pojačavaju odredbe vezane uz obvezu informiranja javnosti putem mrežnih stanica tijela državne uprave u području ograničene uporabe GMO-a i uvođenja GMO-a u okoliš i stavljanja istog na tržište te se u Vijeće za GMO uključuju i predstavnici civilnog društva.

Stoga apeliramo i upozoravamo  tebe naš hrvatski narode ne znamo niti sami po koji puta dobro razmislite kome budete davali svoje dragocjene glasove na Parlamentarnim izborima 2020. godine jer to je uistinu zadnja prilika da našem narodu i našoj djeci osiguramo zdravu i bolju budučnost u svakom smislu.

Bog i Hrvati!

Predsjednik HČSP-a
Davor Trbuha