U kafiću u Vrginmostu vlasnik strahuje kada Hrvati na Božić puste Thompsona!

0
10352

Za vrijeme proslave dana rođenja Isusa Krista, na sam Božič u općini Gvozd u lokalnom kafiću u Vrginmostu vlasnik kafića u koji uglavnom dolaze  Hrvati zamolio je goste da ne puštaju Thompsona, u svojoj državi, jer on ne “podržava nacionalizam”.

Kao da mu je savjetnik M. Pupovac. To govori o svom jadu hdz-sdp vlasti koja nas terorizira sa srpskom politikom, dok lokalni ekstemni Srbi i četnici  provociraju lokalne Hrvate.

– Nas se iz BiH doselilo preko 3000 u ovu općinu i tada nije nikome od Srba padalo na pamet da nam prijete ili da nas progone. Danas ima 600-700 Hrvata upravo politikom raseljavanja od strane HDZ-SDP vlasti. Ova općina je zapuštena, kao da je 19 stoljeće, djeca rastu u mržnji, a četnici iz rata vode kole.

Kada se vozite cestom do Vrginmosta svuda su šikare, a nekada su bila polja, kuće su propale , narod podijeljen, a Srbi nakon rata i svih klanja njihovih sunarodnjaka žive bez savjesti, provocirajući ponovo Hrvate.- komentirao je jedan raseljeni Hrvat koji je bio u posjeti rodbini.

Sam gradić nema potrebe katoličkim vjernicima osigurati slavlje Krista Kralja u duhu atmosfere Božića, jer je duboko podijeljen, a Hrvati raseljeni kao za vrijeme Jugoslavije.

HOP