Za vrijeđanja i iseljavanje gotovo pola milijuna ljudi stranke su dobile 56 milijuna kuna, a potpredsjednici Sabora nove Audijeve jurilice

0
5014

 SDP i HDZ su otjerali gotovo pola milijuna  građana u inozemstvo svojom politikom. Na taj način novac dolazi iz inozemstvo, skinuti su sa socijale, djeca iz  školstva i smanjili su broj nezaposlenih, protjerivanjem , poreznom i politikom zapošljavanja .

Stranke  su dobile za taj poduhvat 56 milijuna kuna za 2019. godinu

Sredstva se dodjeljuju na osnovu broja mandata prilikom konstituiranja Sabora, pa će tako primjerice SDP dobiti novce i za one zastupnike koji su ih u međuvremenu napustili.

 

Najviše novca, 21,3 milijuna kuna, pripalo je HDZ-u koji je u trenutku konstituiranja Sabora imao 46 zastupnika i 11 zastupnica. Slijedi SDP koji je iz proračuna ‘uprihodio’ 14,1 milijun kuna s 33 zastupnika i pet zastupnica. Mostu nezavisnih lista s 11 zastupnika i tri zastupnice ove godine će na račun iz proračuna sjesti 5,3 milijuna kuna, HNS-u, pod čijom je ‘markicom’ u Sabor ušlo tri zastupnika i šest zastupnica dobiva 3,5 milijuna kuna, a HSS sa četiri zastupnika i jednom zastupnicom 1,9 milijuna kuna.

Po tri zastupnika Živog zida, IDS-a i SDSS-a za rad u ovoj godini imaju osiguranih 1,1 milijun kuna. Promijenimo Hrvatsku, HDS i HSU s po dva zastupnika dobit će po 734 tisuće kuna.

HRAST, SNAGA, HDSSB, Narodna stranka – Reformisti, Abeceda demokracije te nezavisni zastupnici Željko Glasnović, Robert Jankovics, Furio Radin, Vladimir Bilek i Veljko Kajtazi dobit će po 367 tisuća kuna, dok će Ermina Lekaj – Prljaskaj, kao predstavnica podzastupljenog spola koja ima pravo na deset posto veću naknadu, dobiti 403 tisuće kuna.

Proračunski novac raspodjeljuje se prema stanju u trenutku konstituiranja Sabora

Dodijeljena sredstva ne odgovaraju aktualnom stanju i odnosu snaga u Hrvatskom saboru, s obzirom na to da je od početka mandata 30-ak zastupnika promijenilo stranačke dresove.

 

20200118_094829

Nizozemski premijer Mark Rutte na posao dolazi biciklom svaki put dok mu to vremenski uvjeti dopuštaju. Po tome je postao poznat u cijelom svijetu. Bicikl, inače, koristi i u slobodno vrijeme. Automobil rijetko, samo kad se mora.

Screenshot_20200118-015359_Facebook

Za to vrijeme, trojica potpredsjednika Sabora u Hrvatskoj preuzeli su nove luksuzne audije quatro, svaki vrijedan više od pola milijuna kuna. Nije poznato znaju li voziti bicikl jer ih još nitko na njima nije vidio.

FB_IMG_1579299479159

Ovo možete samo sanjati…

HOP