U laboratoriju u Wuhanu stvoren corona virus koji je ‘greškom’ izašao iz laboratorija

0
83722

Wuhan je jedan od najvećih kineskih gradova i glavni grad pokrajine Hubei. Wuhan je metropolitansko područje koja se sastoji od 3 ujedinjena grada. To je jedan od najznačajnijih centara srednje Kine i najveća luka na rijeci Jangce.

downloadfile-30

Laboratorij u Wuhanu koštao je 44 milijuna dolara, a zbog sigurnosnih razloga nalazi se daleko iznad zone poplava i sposoban je izdržati potrese magnitude 7, iako se ne radi o potresnom području. Baviti će se kontrolom novootkrivenih bolesti, skladištiti viruse i djelovati kao referentni laboratorij  Svjetske zdravstvene organizacije u suradnji sa sličnim laboratorijima u svijetu.

Kineska akademija znanosti je 2003. godine odobrila izgradnju laboratorija klase BSL-4, a epidemija SARS virusa samo je ubrzala proces realizacije projekta. Laboratorij je projektiran i izgrađen uz francusku pomoć kroz međunarodni sporazum o prevenciji i kontrolu infektivnih bolesti. No, zahtjevnost samog projekta, nedostatak kineskog iskustva i državna birokracija otegnuli su proces izgradnja koji je dovršen 2014. godine.

Prvi projekt laboratorija u Wuhanu biti će istraživanje virusa koji uzrokuje krimsku-kongo hemoragijsku groznicu koja pogađa stoku diljem svijeta, prenosi su krpelj, a može se zaraziti i čovjek. Daljnji planovi uključuju istraživanje uzročnika SARS-a, ebole i zapadnoafričkog Lassa virusa.

-Coronavirus uzgojen je u laboratoriju i navodno greškom (?!) znanstvenika pobjegao je iz laboratorija. Radi li se o laboratoriju koji je pod paskom Sorosa  ( pomagao financijski) Wuxi app Tec?

received_663585421123551

Prijeti svjetska epidemija. Nije namjerna GREŠKA djelatnika?
Nije bezopasno ŠIRI SE VIRUS EKSPONENCIJALNO.
BROJ ZARAŽENIH SE SVAKOG DANA  SVE VIŠE I VIŠE POVEĆAVA PO KRIVULJI KOJA JE  POVEĆAVA OKOMITA NA PRAVAC, odnosno kada ju ne možeš kontrolirati -tvrdi naš stručnjak koji se nalazi u Kini.
HOP