Mason Gabrić isto je snimao spot podrške Pupovcu

0
2441

~Neki imaju čak i rezervirana mjesta u Katedali~FB_IMG_1582362168255

Nema slučaja, “afera masoni” je proizašla iz političkoga laboratorija

Tko je tko u hrvatskom masonstvu može se vidjeti na više načina. Samo je važno pratiti događanja, glamour. Na proslavi 20. obljetnice oftalmološke klinike Svjetlost 23. II. 2018. uz vlasnika klinike Nikicu Gabrića bili su tadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, crnogorski predsjednik Filip Vujanović, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor…

(https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/tko-je-sve-bio-na-proslavi-dvadeset-godina-svjetlosti-foto-20180223/slika-ba90383a02cfaef2644309d5762428b8)

FB_IMG_1582362196141 FB_IMG_1582362173060 FB_IMG_1582362179293

Ovi događaji oko masona u hrvatskoj politici i društvu općenito nisu slučajno baš sada u žarištu događanja. Ne treba biti jako pametan pa spoznati komu ova tzv. masonska afera koristi. Dakako aktualnom prvom čovjeku hrvatske politike – Andreju Plenkoviću. I nije isključeno da je cijela ova afera iskonstruirana i gurnuta u javnost samo da Plenković i njegova sljedba i dalje vladaju HDZ-om i Hrvatskom. Sve ostalo je nebitno. A da je hrvatska politička scena bila isprepletena masonima razne vrste i iz raznih loža, potvrđuju i događaji iz Drugoga svjetskog rata i tadašnji politički i vjerski akteri, poput Ivana Šubašića, Mate Jakšića, Ivana Ribara, Moše Pijade, Svetozara Rittiga…

• Dragan Kukavica, veliki meštar Velike lože Hrvatske u intervjuu Večernjem listu 6. X. 2013. izjavio je da je “u svakoj hrvatskoj vladi bilo masona pa je tako i sada u Milanovićevoj”. (https://www.maxportal.hr/vijesti/milanovc-je-2009-zelio-postati-mason-rijecka-loza-ga-je-odbila-pogledajte-zasto/?fbclid=IwAR2G8B-e8lpbNYsCSNShYhzpeHyI4XEiy7RXmDirnRPDRaHohiIir3qJLm8).

 

A i sâm Zoran Milanović je, nakon gubitka izbora 2007., pokušao postati član masonske lože u Rijeci. Kao i često prije, Milanović je i tu pogriješio jer nije uputno nuditi se masonima. Masoni sami pozivaju, i, navodno, nisu ga pozvali. A ako nisu prije, sada nakon što je postao hrvatski predsjednik, velika je vjerojatnost da će biti pozvan u tu sljedbu.

Naprijed sam ustvrdio kako postoji poveznica između aktualnoga predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića i ovih afera oko masona koje su premrežile hrvatsku političku, sudbenu, znanstvenu, informacijsku, gospodarsku, obavještajnu i društvenu scenu. Iz svega proistječe da je Plenković kao mandatar Vlade u dva dijela i dva sastavljanja znao i morao znati koga postavlja na koju dužnost. Tako kada danas kaže da nije bio upoznat s pripadnošću masonstvu dojučerašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića (Zagreb, 1966.), onda ne govori istinu. I kada bi i govorio istinu, to je onda još pogubnije za hrvatsku državu, jer bi time potvrdio da je nesposoban prikupiti podatke od obavještajne zajednice i koristiti ih u svrhe očuvanja hrvatskoga suvereniteta. A o Jeleniću treba znati kako on nije slučajno postavljen na dužnost glavnog državnog odvjetnika, nego da je u pitanju “crnićizacija” hrvatskoga odvjetništva, jer osim smijenjenoga Jelenića iz Dugoga Sela su i Jadranko Crnić (Zagreb, 25. III. 1928. – Zagreb, 4. IV. 2008.) i njegov sin Ivica Crnić (Zagreb, 9. I. 1951.) ne će priznati. Obojica suci.

• I za Stipu Mesića kažu da je mason. Jer da nije mason nikada ne bi bio što je onako lijen i nesposoban bio. A bio je i dvaput hrvatski predsjednik. Ako je Mesić mason, onda nije čudno da je i on – kao i Miroslav Ćiro Blažević – snimio spot za velikosrpsku stranku u Hrvatskoj – SDSS. Osim Ćire i Stipe spot za Milorada Pupovca i njegovu stranku snimio je i Nikica Gabrić. Ako je Gabrić priznao da je mason, nije isključeno da je i Mesić mason. A i Ćiro je snimao spot za Srbe…

• Idemo dalje, ako Stipe Mesić nije mason, u jako je prijateljskim odnosima s masonom Nikicom Gabrićem. Još davno, 13. II. 2009., 24sata pisao je: »Predsjednik je dalekovidan i razmišlja o operaciji očiju. Predsjednik Mesić je u četvrtak na otvorenju poliklinike Svjetlost otkrio kako je dalekovidan, ali i da razmišlja o nekom zahvatu u novoj klinici« (https://www.24sata.hr/news/predsjednik-je-dalekovidan-i-razmislja-o-operaciji-ociju-102277).

Povod ovom napisu u ovom novinarskom grotlu bio je Mesićev posjet Gabriću i pohvala i Gabrića i Svjetlosti: »U ovom dijelu Europe Svjetlost nema konkurenciju«. Samo se prijatelji ovako štuju i hvale. Posebno oni koji su još usto i – “dalekovidni”.

Marijan Majstorović , Fokus hr

HOP