Laura Pausini nabacila ‘komunistički modni izričaj’

0
2460

20200223_132402

Kukaju Talijani da su ih partizani bacali u fojbe, a njihova pjevačica ima stilski izračaj koji podsjeća na partizaniju…

 

Laura Pausini rođena je u Faenzi, gradiću na sjeveru Italije. Odrasla je u gradu Solarolo. Pjevati je počela u pianobaru s ocem Fabrizijom, glazbenikom i pjevačem, u dobi od osam godina. Kada je navršila dvanaest godina, izdala je prvu pjesmu I Sogni Di Laura (Laurini snovi), poluprofesionalni uradak koji datira iz 1987., a potpomognut je bio od strane njenoga oca. Karijera joj je započela s usponom na festivalu Sanremo pjesmom La Solitudine (Samoća).

Potpisala je profesionalni ugovor s Warner Musicom i ubrzo izdala prvi profesionalni album, Laura Pausini (1993.). Laura je doživjela veliki uspjeh u Italiji, a i Francuskoj. Drugi album, Laura, izdala je godinu poslije, a doživjela je toliki uspjeh da su joj savjetnici savjetovali pokušaj osvajanja španjolskog i latinoameričkog tržišta. I doista, uspjela je osvojiti i to područje uspješnicama poput Non c’e (Ne postoji, Nema ga) ili Se Fue (Otišao je).

Njena pjesma nazvana The Extra Mile postala je soundtrack filma Pokemon čija je tema bila, logično, Pokémon svijet. 2002. godine je izdala prvi album na engleskom jeziku, From the Inside (Iznutra). Uspješnicom Surrender zasjela je na prvo mjesto Billboardove Dance ljestvice. I drugi singl na engleskom, If That’s Love (Ako je to ljubav), zasjeo je na isto mjesto iste ljestvice.

Prodala je više od 45 milijuna kopija pjesama diljem svijeta i više od 160 platinastih, te jedan dijamantni album, a to je učinila za samo sedamnaest godina karijere.

HOP