Srbi prijete Hrvatima u Vojvodini, a na isti način to rade prema Srbima u Hrvatskoj koji nisu uz njih

0
7841

“Puštali su glazbu šovinističkog sadržaja, vikali prema našem dvorištu: ‘Ovo je za tebe, ustašo’. Derali su se toliko da je cijeli Rakovac imao prilike čuti. Mi smo zvali policiju i oni su rekli da ne mogu odmah doći. Mi na to gledamo kao da je netko pripremio da će se tu nešto događati, ali da policija ne dolazi. Čak je bilo toliko neugodno da ih je supruga u jednom trenutku plačući otišla zamoliti da prestanu. Naravno, oni su nastavili. Mi smo se vrtjeli u dvorištu i u jednom trenutku su uletjeli u dvorište, a mi smo pobjegli u kuću s djecom. Opet smo zvali policiju, a oni su došli tek kada su se ovi razišli”, ispričao nam je Zvonko Rakarić iz Rakovca u Vojvodini. -piše RTL.

Vrijeđanje trpi sličnog tipa romska obitelj Balog u Međimurju koja se suprostavila nasilju Roma koje podržava romski predstavnik u Saboru blizak Pupovcu. Dok RTL traži nasilnike po Vojvodini ima ih sa sličnim karakteristikama po Hrvatskoj.

– Slažem se sa g. Biserkom Horvatom.. Koliko imamo saborski zastupnika iz Medjimurja???? Čak imamo i ministra Darka Horvata.. Nitko Kajtazija ne prozove.. za govor mrznje!-piše Balog.

Screenshot_20200306-113527_Facebook

Još bolji primjer kako je sličnost velikosrpskog projekta na Banovini i Vojvodini sličan govori kada etnička manjina  Srba koja je bila u terorističkoj ekipi Srba u ratu, a danas mahom u SDSS-u  na sličan način progoni pravoslavca Dragića koji živi sa Hrvatima u miru te ne želi biti dio njihove ekstremističke priče.

 

-Srpski ekstremisti prijete cijeloj obitelji  u Vojvodini kao i ovdje meni ,djeca su im oboljela kao i oni, ista slika kao u našoj kući, samo što ja živim u Hrvatskoj. Živim li ja  uopće u Hrvatskoj? Policija dolazi na intervencije kod nas isto kao i kod njih, ekstremisti koji su rušili Hrvatsku mi prijete, prijeti mi se likvidacijom, silovanjem kćeri, žene, zlostavljaju nas. Drugim riječima Srbi svuda rade što žele i glume ugrožene.-rekao nam je R. Dragić.

 

HOP