Srbi šire još sasvim nepotvrđene i neprovjerene vijesti internetom da je diktator Vučić zaražen i korona virusom?!

0
10060

Ostaje vrlo zagonetno i upitno pisanje brojnih srpskih oporbenih portala kao što su Srbijadanas.net, Srbin.info, Koreni.rs i brojnih društvenih mreža u Srbiji, osobito facebooka i twittera kako je diktator Aleksandar Vučić zaražen korona virusom. Otkako je uvedeno izvanredno stanje u Srbiji 16. ožujka, nedugo zatim i sve dulji policijski sat, o toj se temi uveliko govori u kuloarskim krugovima bliskim dnevnoj politici.

FB_IMG_1585958560343

No, najiscpnije je o toj temi pisao potpukovnik Goran Mitrović. Iz njegovog opširnog i nadasve podrobnog elaboriranja na temu moguće Vučićeve bolesti od virusa korona, može se zamijetiti razmjerno veliki broj opipljivih dokaza i svjedočanstava iz Vučićeva okružja. Ipak, on se i dalje, s iznimkom kratke dvodnevne stanke, nakon smrti upravo od korona virusa njegovoga bliskog prijatelja Vlade Bjelogrlića (45 ), bliskog rođaka glumca Dragana Bjelogrlića, pojavljuje svakodnevno na redovitim tiskovnim konferencijama, gdje drži dugotrajne govore u maniri Fidela Castra, izvodeći melodramatske igrokaze u stilu profesionalnog glumca. Nije zgoreg obratiti pozornost na osvrt srpskog potpukovnika Gorana Mitrovića, koji se latio pera, iznoseći javnosti Srbije dokaze o Vučićevoj mogućoj zarazi od korona virusa. Prenosimo Mitrovićevo integralno pisanje na tu temu:

“Aleksandar Vučić je zaražen korona virusom. U to su ubijeđeni mnogi njegovi suradnici, rođaci i novinari, pa i strani diplomati. Ruski veleposlanik Aleksandar Bocan – Harčenko, još je u petak 13. ožujka otkazao sastanak s objašnjenjem kako ima “blaže probleme s astmom”, a njemačka kancelarka Angela Merkel odbila ga je primiti u službeni i najavljeni posjet u Berlinu. Povode za sumnju daje sam Vučić. Odbija se testirati, a u javnim nastupima kija, kašlje, znoji se i poje velike količine vode. Na konferenciji AIPAC u Washingtonu koncem veljače Vučić je imao kontaktes dvoje Amerikanaca, za koje je kasnije utvrđeno da su zaraženi korona virusom. AIPAC je doslovno objavio sljedeće: “Potvrđujemo da je najmanje dvoje sudionika konferencije iz New Yorka imalo pozitivne rezultate na testu korona virusa. Stručnjaci sa kojima smo se konzultirali savjetuju da svi sudionici konferencije slijede CDC protokol, te da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama.”

FB_IMG_1586000499584

Vučić je odbio poštivati CDC protokol. Stefan Zeibert, glasnogovornik njemačke Vlade priopćio je kako su se “obje strane složile s time da se posjet Vučića Berlinu odgodi zbog opasnosti širenja korona virusa. Zeibert nije htio odgovoriti na upit je li do otkazivanja posjeta Vučića Berlinu došlo radi njegovog odbijanja da se podvrgne testiranju, ali se u to osnovano sumnja, pošto je Angela Merkel s tim objašnjenjem otkazala i susret s Javierom Betelom, premijerom Luksemburga. Obavijest o Vučićevoj zarazi korona virusom njemačkom je veleposlanstvu prenijela agent BND-a Suzana Vasiljević, koja obnaša dužnost medijskoga savjetnika srbijanskoga diktatora Vučića, navodeći da on odbija savjete liječnika da ode u izolaciju i prihvati liječenje. Pored mogućnosti da se zarazio u Washingtonu, Vučić je u opasnosti i zbog potvrđenih slučajeva u njegovom neposrednom okružju.

Vučićev kum Slaviša Kokeza, predsjednik Nogometnog saveza Srbije od 1. do 7. ožujka boravio je u Italiji na sajmu mode u Milanu. Tek tjedan dana nakon povratka u Srbiju, on je testiran na korona virus i bio je pozitivan, jednako kao i još jedan dužnosnik Nogometnog saveza Srbije i bivši nogometni reprezentativac Srbije Marko Pantelić. Pošto je Kokezin test bio pozitivan, on je zadržan u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, gdje se u međuvremenu oporavio, kao i spomenuti Pantelić, te su otpušteni iz bolnice na nastavak terapije kućnog liječenja, jer su prošli najkrtičniju fazu bolesti. Prostorije NSS su dezinficirane, a svi uposleni pušteni doma. Naravno, nitko ne može ni pretpostaviti koliko je ljudi Kokeza kontaktirao otkad je iz Italije donio virus i koliko ih potencijalno ima ugroze od korina virusa. S Vučićevim kumom KOkezom često se viđao i Vučićev rođeni brat Andrej Vučić. Nije poznato je li se on testirao na korona virus, no zna se da je otkazao zakazani stranački i polsovni put u Požarevac. Tamo je trebao održati predviđeni sastanak sa članovima Općinskog odbora SNS-a. Također, Andrej Vučić nije nazočio ni n nekoliko posljednjih treniga, što ih njegov stranački SNS održava u beogradskom hotelu Metropol. Umjesto njega, poslovično “nezamjenljivog”, u Požarevac je otišao Zoran Zelja Milojević, stranački kadar za preodgoj batinama političkih suparnika na političkim mitinzima i predizbornim kampanjama, dok je obuku u Metropolu vodio formalno zamjenik gradonačenilka Beograda Goran Vesić, kome je u stvarnosti nominalni gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić samo vjerna sjena i onaj što se ne miješa u vlastiti posao. Goran Veselinović, još jedan Vučićev kum i njegov školski drug još iz osamdesetih godina prošlog stoljeća iz davnih i zajedničkih gimnazijskih dana iz Zemunske gimnazije, dragovoljno se povukao u samoizolaciju. . To je učinio nakon što je potvrđeno da je na koronu pozitivan i stanoviti Kinez, poslovni čovjek uposlen u kineskoj tvrtki Huawei u Novom Beogradu. Njegov je ured odmah do Veselinovićeve marketinške agencije “Right.” Veselinović se povukao u samoizolaciju, ali ni za njega se ne može ustanoviti na koga je sve moguće prenio virus tijekom šest dana, koliko je liječnicima trebalo vremena otkriti virus korone kod Kineza uposlenog u Huaweiu. U samoizolaciji se nalazio i Ivica Dačić, koji je kocem veljače dok je epidemija bila u zenitu, posjetio Kinu. Kad se Dačić vratio s puta, Vučić i Ana Brnabić su odbili vidjeti se s njim. Savjetovali su ga da se primiri neko vrijeme, što je šef srbijanske diplomacije i učinio, uplašen za teže zdravstvene posljedice.

FB_IMG_1584453663661

Vučić i dalje ne pristaje ne testiranje, iako mu to sugeriraju svi u njegovom okružju, uključujući i liječnike u Kriznom stožeru za otklon nastalih i spriječavanje mogućih štetnih posljedica korona virusa. Iako se zbog mnogobrojnih zdravstenih problema od kancera sarkoma male karlice i kardiovaskularnih kroničnih bolesti nalazi u skupini iznimno osjetljivoj na virus, Vučić se više boji prekida političkih aktivnosti negomogućih fatalnih zdravstevnih posljedica. I tu još jednom pokazuje na djelu koliko je nerazuman i neubrojiv, ovog puta i na vlastitu štetu možebitno teškog narušavanja vlastitog zdravlja s kobnim ishodom. Režimski mediji u Srbiji za širenje panike optužuju oporbu, te građane koji na društvenim mrežama objavljuju svoje spoznaje, a osobno Vučić o tome oštro polemizira sa stranim stručnjacima. Američka liječnica Dena Grayson, epidemiolog, specijalizirana za ebolu, na twitteru je objavila snimnu Vučićeva kašljanja i pozvala ga je testitati se, kako bi osobnim primjerom iskazao ozbiljan odnos spram pandemije korona virusa. Vučić je reagirao ogorčeno sukladno njegovoj opakoj i sujetnoj naravi sljedećim odgovorom: “Pošto se na društvenim mrežama pojavila montirana snimka, podsjećam d aje širenje lažnih vijesti jednako opasno kao i situacija u kojoj se cijeli svijet nalazi, suočen s korona virusom. U ovakvim vremenima osiguravanje činjeničnih infromacija na mreži je presudno za nečiju sigurnost.”

FB_IMG_1585058178567

Skrb za sigurnost građana Vučić pokazuje smijanjem na neslane šale dr. Branimira Nestorovića, epidemiologa iz Beograda koji tvrdi da je “korona najsmiješniji virus u povijesti čovječanstva, od kojega ne oboljevaju djeca i žene, te da je smrtnost zanemarljivo mala.” U te lažne vijesti ne vjeruje čak ni Vučićev poslušnik i vjerni SNS stranački podanik Igor Bečić, predsjednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi sigurnosti. On je snimljen dok kupuje goleme količine bdućih zaliha vode i toalet papira. Ministar prosvjete Mladen Šarčević najavljivao je prije Vučićevog uaza o zabani rada svih škola i kazne za ravnatelje osnovnih i srednjih škola koji se usude prekinuti nastavu. Kad mu je gazda naredio suprotno, taj je beskičmenjak i bezmozogović preko noći bespogovorno promijenio mišljenje, po kojega je morao otići u stilu svih praznoglavaca u tuđi mozak gospodareve baze podataka. Njemu vlastita glava služi da bi je samo nosio na ramenima, a tu mu je gospodar Vučić da ga po potrebi povremeno uključi i isključi iz progama kao što se i televizor poali i gasi daljinskim upravljačem. Dok nesretni ministar prosvjete Šarčević nije dobio Vučićeve naredbe što i kako treba misliti i odlučivati, on je u njegovoj privatnoj školi “Ruđer Bošković” bahato, samovoljno i razmetljivo najavljivao i poručivao učenicima kako će nastavu pratiti putem interneta. To bi značilo da u Šarčevićevom poimanju svijeta vrijedi krilatica da materijalni status roditelja učenika izravno određuje u ovako teškoj situaciji i mogućnost njihovog daljeg školovanja i završetka školske godine ukoliko su financijski stabilni da mogu pratiti izvedbu programa školske nastave preko računala. To si ne mogu priuštititi brojni učenici javnih i državnih škola iz obitelji slabijeg materijalnog statusa. No, narečeni Vučićev ministar Šarčević smatra da je ta vrsta diskriminacije učenika sasvim prirodna i primjerena pojava i u tome ne vidi ništa loše. Osorni Vučić nastavlja prkositi u svome ludilu i sebi samom, tvrdoglavo odbijajući testiranje na korona virus, premda ga brojni liječnici upozoravaju i savjetuju da to čim prije učini u interesu vlastitog zdravlja. Za loš primjer može mu poslužiti i neodgovorno ponašanje brazilskog predsjednika Jaira Bolsonera. On je poput Vučića, vodio medijsku kampanju u kojoj je dokazivao kako korona virus nije bezopasan i kako će ga država suzbiti. Ali, imao je lakonski odnos prema tome i potcijenjivao je opasnost. Bolsonero je potpuno promijenio ploču i uozbiljio se kad mu je poslije testiranja utvrđeno da je pozitivan. Čeka li ista Bolsonerova sudbina i Aleksandra Vučića?

HOP