U istom vlaku za izbore Esih, HSP, Suverenisti, Đapić, za sada Škoro distanciran?!

0
8924

Nedavno je održan sastanak Škorinog domovinskog pokreta i MOSTA-a, nepotvrđenom informacijom  iz tih stranaka, samo sa svjedočenjem ozbiljnog kandidata sa vrha izborne liste saznali smo da se Škoro požalio na jedan segment ugovorne suradnje sa Suverenistima, koji mu je navodno postavio Zekanović i Tomašićka oko financija.

Iz Tomašićkinog tabora demantiraju neku posebnu zapreku, ali im navodno ne odgovara Škorin dominatan položaj u odnosu prema njima, što se tiče partnerstva, a i treba napraviti  pravedne financijske odnose, ako netko uđe u Sabor ili ne uđe ali je ipak  pridonio uspjehu.

Tu nam kažu da je bila najveća muka u pregovorima.

Suverenisti i Škoristi se nisu čuli preko mjesec dana i to govori o problemima u odnosima. Odnosi MOSTA i Škore za sada jako dobro funkcioniraju, a oprezni MOST-ovci imaju interes održati pozitivan saborski rejting .

Njihovi prijedlozi o promjeni izbornog zakona i elektronskom biranju nisu prošli kod SDP-a i HDZ-a i sve je to ostavilo sumnju u moguća namještanja izbora.

S druge strane Suverenisti su se povezali sa drugima na desnici, od Esih i njenih Neovisnih, HSP-a pa do mogućeg sa  Đapića. Đapić bi trebao biti koordinator ove ekipe rekli su nam iz jednog tabora , jedan dio Suverenista u teoriju koalicije sa Đapićem zbog animoziteta  sa Ružom Tomašić ne vjeruje. Đapić ne bi išao na listu.  Vidjet ćemo kako će funkcionirati Esih i Tomašić na istoj strani. Prisiljeni su svi sudjelovati u koaliciji, jer po statistikama nitko nije blizu rezultata koji se traže za ulaz u Sabor.

Nadamo se da neće napraviti  istu glupost kao na predsjedničkim izborima, te se iscrpljivati svađama sa Škorom, jer je cilj što više uzeti HDZ-SDP neokomunističkoj partiji.

Osvetoljubivi i ne baš previše sposoban politički mešetar Plenković ,ako misli baciti kost između ova dva tabora, sigurno će dovesti SDP na vlast, kao što je svojom glupošću ili pokvarenošću doveo Milanovića.

Škoristi i MOST trebali bi blisko stajati uz ovu grupaciju  okupljenih oko Suverenista, ako žele dobar rezultat. Sve drugo vodi u totalni potop. Slijedeći tjedan bi se trebao sastati Škoro sa predstavnicima HSP-a  Zvonko Čapkom i Karlo Starčevićević prema našem izvoru !?

HOP