Stanovnici općina Gvozd, Topusko, Vojnić bijesni su na Božinovića jer su Srbi iz Srbije pobjegli u Hrvatsku iako su stroge mjere na granici?!

0
15041

Turisti će morati imati potvrdu da je napravio test na virus i samo pomoću takve potvrde moći će ući u Hrvatsku.

Srbi osvanuli u Vrginmostu prije 11 dana hvale se pak  kako Hrvati na granici ne vrše naplatu testova na koronu dok Srbija ulaskom u svoju zemlju će naplacivati i sad to rade,  1000 kn   po testu.

Srbijanci  pristigli u Vrginmost žale se  na Vučića i hvale Hrvatsku, a  to znači da može svatko uči sa bolesću( ?), dok nama naša ekipa uvodi karatene i zabrane.

Stanovnicim Vrginmosta nije jasno kako su mogli ući u zemlju bez karantene 14 dana koja se traži za ostale u ovoj zemlji, a i sumnjaju građani  da su se javili epidemiolozima u Sisak ulaskom u zemlju.

-Policija ih pušta da se vozikaju okolo, a mi se moramo dva dana prije javiti lokalnom stožeru za propusnicu. Kako oni mogu bez propusnica?

Zamislite registracije Vršac, tablice Novi sad, Beograd , Kragujevac, iz svih dijelova  Srbije, da li netko hoće da nas utjera u karatenu radi ovih iz Srbije, tamo je u Srbiji užas ,a tko garatira da nije netko zaražen i da nas neće zarazit?- ljutito nam je govorio jedan stanovnik.

– U Vrginmostu je kaos što se tiče doktora, odeš u Topusko, tamo je medicinski brat koji ne može ništa riješti pa nalaze šalje mobitelom u Petrinju, te onda doktor u Petrinji mobitelom govori što da rade.  Ako trebate u Karlovac na pregled to je procedura kao da ste na granici , žena mora sjediti odotraga, obavezne maske za lice, a kada prolaze Srbi sa srpskim registracijama nitko ništa ne pita.

U ljekarni ne nose maske, mi moramo, svaki dan roštiljaju, a pobjegli su iz Srbije jer kada izađeš tamo na ulicu dobiješ kako kažu batine od policije.-svjedočio nam je stanovnik Topuskog.

-Puna ih je tržnica, ne drže razmak 2 metra, nemaju maske, kupuju sadnice , ne osvrću se na upozorenja stožera, ali u Srbiji itekako se plaše vlasti. Zbog čega za njih ne vrijede pravila stožera? Jesu li oni iznad zakona? Ja bih za to dobio kaznu 8000 kuna!- rekao nam je stanovnik Vojnića.

U ovim gradićima je panika da pridošli Srbi iz Srbije pobjegli od rigoroznih mjera Vučićeve vlade ne prenesu koronavirus i posebno su ljuti na Božinovića jer nikome nije jasno kako su uopće nabavili propusnice?!

HOP