Vjeroučitelj podnositelj brojnih kaznenih prijava protiv M. Dalić, A. Plenkovića u aferi „Borg“ (odbačena), SDSS u aferi „Izborni turizam“ (rezultirala osuđujućom presudom protiv Bore Rkmana), javni prozivatelj ratnih profitera -izlazi na izbore!

0
1576

„IDUĆA 2X2 TJEDNA SU KLJUČNA“
(PRIOPĆENJE ZA MEDIJE)
– predmet: priključivanje nezavisnoj listi Marina Škibole u VIII. Izbornoj jedinici
Poštovani,
ovim putem želim obavijestiti građane Republike Hrvatske da sam odlučio priključiti se nezavisnoj listi najmlađeg saborskog zastupnika u prošlom sazivu, Marina Škibole.

Mene jedan dio javnosti poznaje kao „ludog vjeroučitelja“ koji je bacao trula jaja na HDZ, a jedan dio kao „ludog vjeroučitelja“ koji je emotivnim Facebook statusom posramio Vladu i većinu oporbe u jeku štrajka prosvjetnih djelatnika početkom godine. Ipak, iza mene je devet godina humanitarnog rada za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju te pet godina političkog aktivizma.

U tom sam vremenu bio podnositelj brojnih kaznenih prijava protiv osumnjičenika u slučajevima političkog kriminala poput Martine Dalić i Andreja Plenkovića u aferi „Borg“ (odbačena), SDSS u aferi „Izborni turizam“ (rezultirala osuđujućom presudom protiv Bore Rkmana), javni prozivatelj ratnih profitera (govor na Trgu bana Jelačića 1.5.2017.) i izdajica hrvatskih nacionalnih interesa (Cvjetni trg 21.9.2017.) s obje strane političkog HDZSDP duopola, prosvjednik ispred HZZO-a za odobravanje lijekova mališanima oboljelima od neuroblastoma i Ministarstva zdravlja u zahtjevu za terapiju Spinrazom, uhićenik u slučajevima nepravedno provođenih deložacija…

Pošto VIII. Izborna jedinica ima dva Miletića (supatnika Marina i „umornog“ Borisa), odlučio sam Istranima, Riječanima, Kvarneranima i ostalima ponuditi barem jednog Pokupca.

Moje prijateljstvo sa Škibijem je započelo – svađom. Naime, bio sam prvi koji ga je javno kritizirao na njegovoj FB stranici po davanju potpisa Andreju Plenkoviću u zamjenu za Lex Škibola. Marin me nakon toga nije vrijeđao, otpisao, blokirao… Ništa od onoga na što možete računati na stranicama vladajućih i „oporbenih“ stranaka. Kada smo se upoznali uživo, postavio mi je samo jedno jednostavno pitanje: „Lex Škibola je spasio 200-njak obitelji od ralja neleglanih RBA zadruga. Jesam li od Plenkovića uzeo što za sebe?“ Odgovor na to pitanje je također bio jednostavan: saborski zastupnici bi se trebali poput njega boriti za svoje birače, ne za sebe.

S vremenom je postalo evidentno da je, iako najmlađi, Marin Škibola jedan od najzrelijih i najozbiljnijih saborskih zastupnika u modernoj povijesti Hrvatske. Uvažavajući stajališta neistomišljenika i diskutirajući o rješenjima umjesto o ideologijama, pokazao se kao jedini istinski liberalni političar na sceni.
Pitanja uloge HNB-a i Borisa Vujčića, uvođenja eura, agencija za otkup potraživanja, nadziranja građana od strane Vlade u doba korona krize, prisilnog cijepljenja, statusa medicinskih sestara i tehničara, školovanja kod kuće… su bila ključna u prethodnim mjesecima, a biti će iznimno aktualna i u budućnosti.
Marin je o njima progovarao ozbiljno, informirano i argumentirano.

Stoga mi je bilo veliko zadovoljstvo čuti da je odbio ponude raznih stranaka i platformi za priključivanje njima te čast kada me pozvao na svoju nezavisnu listu, gdje ću biti u društvu ljudi poput nevjerojatne dr.sc. Alme Demirović, predsjednice Hrvatske udruge roditelja aktivista. Dogovorili smo se da će moje mjesto na toj listi biti ono najatraktivnije – četrnaesto.

Screenshot_20200609-160524_Gmail

U kampanji ću se fokusirati na „rad“ IDS-a (ili kako ih ja volim zvati: IDZ – Istarska demokratska zajednica) i SDP-a, a planiram se kao i do sada baviti promocijom regenerativne poljoprivrede, prehrambene, monetarne i zdravstvene samoodrživosti te političkim egzistencijalizmom nasuprot ideološko-interesnom kolektivizmu.

Moja ultimativna želja je da na izborima nezavisna lista Marina Škibole osvoji 13 od mogućih 14 mandata, no realno očekujem niz nakaradnih predizbornih i postizbornih saveza koji nezavisnima neće ići u prilog diljem Hrvatske pa tako i u VIII. izbornoj. Nadam se da ćemo kao jedna od zastrašujuće rijetkih čistih, nekompromitiranih i beskompromisnih opcija osvojiti simpatije naših sugrađana, da će oni cijeniti rezultate više od obećanja te omogućiti Škiboli da nastavi podizati ljestvicu kvalitete hrvatskog Sabora i raditi u njihovu korist.

S poštovanjem i u nadi da će osma izborna preživjeti ovu najezdu (pozitivno) opičenih „katolibana“,

Ivan Pokupec, prof.